You are currently viewing Pastorul care voia sa se sinucida, si-a revenit miraculos in urma consilierii biblice si a rugaciunii (video)

Pastorul care voia sa se sinucida, si-a revenit miraculos in urma consilierii biblice si a rugaciunii (video)

Pastorul care voia sa se sinucida, si-a revenit miraculos

Ani de zile, pastorul Perry Noble a predicat enoriasilor ca cea mai simpla si eficace solutie la zbuciumul sufletesc si la depresie o reprezinta rugaciunea si studiul Bibliei.

Dar propria sa lupta cu depresia si anxietatea l-a facut sa uite si sa nu aplice aceste sfaturi pentru propria persoana.

Noble, pastor al Bisericii NewSpring din Carolina de Sud, a dezvaluit pe blogul sau ca nu a pus in practica ceea ce el insusi recomanda comunitatii sale si a recurs la tratament medicamentos antidepresiv recomandat de medicul sau.

“In 2008 am trecut prin cea mai intunecata perioada a vietii mele. A fost ingrozitor. Am avut chiar tendinta de a ma sinucide”, scrie Noble pe blogul sau.

Dupa trei ani de tratament cu antidepresive, Noble a inceput sa urmeze un curs de consiliere biblica. Din acel moment, pastorul a devenit un alt om. In scurt timp dificultatile au fost depasite si atat el cat si medical sau au realizat ca tratamentul cu antidepresive a fost o decizie eronata.

Predicatorul a spus ca zilele in care el a suferit de depresie si anxietate au ramas undeva departe in urma si ca decizia lui de a urma sfatul medicului a fost gresita.

El s-a decis sa initieze o serie de predici legate de stress si anxietate la Biserica NewSpring in 2012 si chiar a luat decizia sa scrie o carte despre cosmarul pe care l-a trait, relateaza The Blaze.

.

“Cand am inceput sa scriu cartea, sentimentele de anxietate au inceput sa se strecoare incet, inapoi in viata mea, ca un sarpe ascuns de prada lui’ a declarat Noble. “Imi amintesc ca am scris un capitol din carte, acasa in sufragerie si am avut un atac de panica”.

Dar, “medicamentul minune” rugaciunea si studiul biblic l-au ajutat si de aceasta data sa treaca de aceasta situatie. Dupa un timp in care pastoral a pus in practica ceea ce el ii invata pe altii sa faca in predicile sale, a scapat de problemele care i-au rapit trei ani din viata.

Acum, Noble vrea sa ajute si alti oameni sa sparge stigmatele si ipotezele tesute in jurul bolilor psihice.
Referindu-se la etapa in care urma tratamentul cu antidepresive, Noble consemneaza: “A fost umilitor pentru mine sa incep sa fac ceva dupa ce anterior consideram ca ar fi un semn de slabiciune.”

Revelatia lui Noble, care va fi consemnata in cartea sa viitoare, apare intr-un moment in care crestinii au in vedere noi modalitati de a aborda boala psihica. Multe dintre aceste eforturi s-au declansat sau intensificat dupa ce Matthew, fiul pastorului Rick Warren in varsta de 27 de ani s-a sinucis anul trecut.

Mai citeste si:

Femeile violate pot sa avorteze ? Un pastor nigerian sustine ca Biblia nu interzice acest lucru

Planul minunat al Lui Dumnezeu cu un copil nascut din viol: acesta devine preot

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.