Pastorii din Idaho, amenintati cu inchisoarea de autoritati daca refuza oficierea casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Pastorii din Idaho, amenintati cu inchisoarea de autoritati daca refuza oficierea casatoriilor intre persoane de acelasi sex

IdahoSSM_Harkness-800x420Autoritatile locale din orasul american Idaho, au declarat ca pastorii crestini au obligatia de a oficia casatoriile homosexuale, in caz de refuz fiind pasibili de amenzi si chiar inchisoare.

Donald si Evelyn Knapp, ambii slujitori hirotoniti, au refuzat sa efectueze o ceremonie in legatura cu casatoria unor persoane de acelasi sex.

Curtea de Apel din Idaho a anulat amendamentul constitutional care defineste casatoria ca fiind „uniunea dintre un barbat si o femeie”, astfel incat acum pastorii ar trebui sa oficieze casatoriilor intre persoane de acelasi sex in biserica in care isi desfasoara activitatea, relateaza Acontecer Cristiano.

Recent, un cuplu gay i-a solicitat pastorului Donald Knapp sa le oficieze casatoria. Politicos, slujitorul Domnului le-a spus ca nu poate face asa ceva. Conform legilor orasului, pastorul se confrunta in momentul de fata cu o pedeapsa de 180 de zile la inchisoare si 1000 de dolari amenda pentru fiecare zi in care refuza sa oficieze casatoria cuplului gay.

„Guvernul nu ar trebui sa oblige slujitorii hirotoniti din biserici sa actioneze impotriva credintei lor, sub amenintarea cu inchisoarea si a amenzilor”, a declarat avocatul Jeremy Tedesco.

„Multi oameni nu sunt de acord cu ceea ce se intampla si isi dau seama ca pastorii sunt obligati sa efectueze ceremonii care sunt in dezacord total cu credinta acestora. Asta se intampla aici si se intampla sub ochii nostri”, a adaugat avocatul.

„Orasul se afla intr-o profunda criza morala si spirituala, iar actiunea noastra este de a proteja libertatea pastorilor de a casatori persoane in conformitate cu cu convingerile lor confesionale”, a incheiat Tedesco.

Sursa foto: The Daily Signal
Sursa: Acontecercristiano

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.