Acasă » Pastorii care comit adulter, mai pot predica de la amvon?

Pastorii care comit adulter, mai pot predica de la amvon?

Pastorii care comit adulter, mai pot predica

Pastorii care comit adulter, mai pot predica de la amvon?

In cazul in care pastorii comit adulter, ar trebui sa li se interzica definitiv dreptul de a mai predica de la amvon?

Aceasta a fost intrebarea – cheie la care au fost rugati sa raspunda 1000 de evanghelisti si predicatori protestanti, intr-un sondaj de opinie efectuat de Life Way Research.

24 % dintre respondenti au fost de acord ca pastorii gasiti vinovati de o astfel de infractiune morala, ar trebui retrasi definitiv din lucrarile care impun predicarea cuvantului.

31 % din esantion au fost de acord cu recomandarea potrivit careia orice pastor gasit vinovat de adulter ar trebui suspendat pe o perioada determinata, cuprinsa intre trei luni si un an, in timp ce unul din patru subiecti, adica 25 % au mentionat ca nu sunt siguri de modul cum ar trebui gestionata o asmenea situatie, relateaza The Blaze.

Pastorii cred ca liderii bisericii trebuie sa se situeze la standarde morale ridicate”, a declarat Ed Stetzer, directorul executiv al LifeWay Research.

De asemenea, ei doresc sa fie protejati impotriva acuzatiilor care se dovedesc a fi neadevarate”. Datele sondajului au permis cercetatorilor sa observe si unele diferente care exista intre confesiuni.

Cercetarea

Astfel, luteranii s-au dovedit a fi cel mai putin toleranti, 47 % dintre membrii acestei confesiuni fiind de parere ca un predicator care a comis adulter trebuie sa paraseasca definitiv biserica.

Comparativ, aceeasi parere au avut-o 30 % dintre baptisti, 13 % dintre metodisti, 13 % dintre penticostali si 11 % dintre prezbiterieni si predicatorii reformati. Cercetatorii au concluzionat ca aceste diferente sunt in functie de perspectivele teologice referitoare la predicatori.

Scriptura spune ca pastorii trebuie sa fie deasupra oricarei banuieli, asa ca nu e de mirare ca unii vor sa vada pastorii exclusi din lucrare”, a spus Stetzer.

Cu toate acestea, pastorii sunt oameni care vorbesc despre iertare in mod regulat si, in linii mari, ei vor sa vada astfel ca celor cazuti in ispita li se acorda o sansa de indreptare.

1

De asemenea, s-a constatat ca 86 % dintre pastori cred ca liderii bisericii trebuie sa informeze adunarea, atunci cand un pastor a savarsit o abatere profesionala, in timp ce doar 7 % spun ca acest lucru nu este necesar.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 1000 de pastori principali din SUA, prin metoda sondajului telefonic, marja de eroarea a esantionarii nu a depasit plus/minus 3,2 procente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.