Pastori din intreaga lume cad in ispita! Ce recomanda Biblia

Pastori din intreaga lume cad in ispita! Ce recomanda Biblia

Pastori din intreaga lume cad in ispita

Pastorul fondator al Calvary Chapel Fort Lauderdale, Bob Coy este in continuare in atentia comunitatilor religioase de pretutindeni. El a demisionat recent din functia sa de pastor al unei adunari de 20.000 de membri, dupa un controversat „esec moral”.

Multi membrii ai congregatiei sale au fost uluiti de ceea ce s-a intamplat si bineinteles s-au simtit tradati de cel care avea menirea sa-i calauzeasca pe calea cea dreapta. Pentru ei si pentru toti cei care au fost tradati sau raniti moral de catre un pastor, Biblia ne subliniaza urmatoarele aspecte:

1. Dumnezeu solicita in mod special de la pastori un standard moral ridicat. El vrea ca pastorii sa fie cumpatati intelepti, vrednici de cinste (1 Timotei 3:2) si fara prihana (Tit 1:7). Asa cum Pavel a remarcat in 1 Corinteni 4:2, fiecare trebuie sa fie gasit credincios in lucrul incredintat lui. Pastorii trebuie sa fie o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie (1 Timotei 4:12).

Atacurile lui Satan, indreptate cu mare putere catre pastori!

2. Atacurile lui Satan sunt indreptate cu mare putere catre pastori. El incearca sa invinga si sa descurajeze pe toti crestinii, manifestandu-se „ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita” (1 Petru 5:8). Pastorii, din cauza menirii lor, sunt vizati in mod special de catre dusmanul nostru comun.

3. Trebuie sa retinem ca pastorii sunt si ei in primul rand oameni. Nu toti se ridica la standardul impus de Dumnezeu. Sunt predicatori care au predicat o viata intreaga si nu pot spune ca sunt fara prihana, sau ca n-au pacatuit. Si pastorul Bob Coy a comis pacate si altii au gresit, pentru ca „toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23), iar aici sunt inclusi bineinteles si pastorii.

Ce ne invata Scriptura

4. Scriptura ne invata: „Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii” (Galateni 6:1). Noi trebuie sa fim buni unii cu altii, milosi si sa ne iertam unul pe altul, cum ne-a iertat si Dumnezeu pe noi in Hristos. (Efeseni 4:32). Noi ar trebui sa solicitam pocainta, asa cum a facut Pavel atunci cand o persoana a cazut in pacat (1 Corinteni 5:1-5). Dar daca este destul pentru omul acesta pedeapsa care i-a fost data de cei mai multi, este mai bine sa-l iertati si sa-l mangaiati, ca sa nu fie doborat de prea multa mahnire (2 Corinteni 2:7, 8).Este important pentru poporul lui Dumnezeu sa caute si sa aiba intelepciunea de a ajuta pe pastorii care au cazut in pacat sa se reabiliteze.

5. Noi avem doar un singur Pastor, asa cum Isus a spus bisericii Sale: „Va fi o turma si un Pastor” (Ioan 10:16). Oricine altcineva in afara de Isus ne va parasi la un moment dat. Ne poate face rau, ne poate neglija, se poate mania pe noi. Orice om, inclusiv pastorii, vor fi la fel de imperfecti cum suntem si noi. Deci, noi trebuie sa „ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea” (Evrei 12:1-2).

Sursa: Christianheadlines

Mai citeste si:

Pastorul unei mari biserici a demisionat in urma unui “esec moral”

Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!

Si totusi, care este vina pastorului Vladimir Pustan ?

Afirmativ.com

Afirmativ.com

One thought on “Pastori din intreaga lume cad in ispita! Ce recomanda Biblia

  1. Doamne Tu ne-ai invatat sa ne purtam sarcinile unii altora ,caci astfel vom implini legea lui Hristos si daca un om cade intr-o gresala cei duhovnicesti sa-i ridice cu duhul blindetii,si sa ia seama fiecare la el insasi ca sa nu fie ispitit./Galateni 6:1,2/Te rog Doamne da-ne ceia ce ne lipseste ca sa fim copiii Tai inchinindu-ne si slujind doar Tie .Ai grija de pastoti Doamne ,nu-i lasa in cadere si Te rog pastreaza-ne pe fiecare pentru viata Ta vesnica.Amin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: