Pastor ucis dupa ce a botezat credinciosii

Un pastor din India a fost ucis pe strada in statul Jharkhand, din India. El se intorcea acasa dupa ce botezase credinciosii, relateaza The Christian Post.

Pastorul a fost atacat si hartuit de trei barbati neidentificati. Unul dintre ei l-a impuscat, povesteste sotia acestuia.

„Mi-au ucis sotul in fata ochilor mei. Eram ingrozita vazandu-l pe sotul meu prabusindu-se, dupa ce a fost impuscat in piept. M-am gandit imediat la copiii mei si am strigat tare la Dumnezeu sa ma salveze si sa aiba grija de cei doi copii ai nostri.

Am fugit in padurea din apropiere. Probabil am mers mai mult de 10 ore pentru a ajunge la casa mea. Nu am mers pe drum, ci am ocolit, pentru a nu ma intalni cu atacatorii.”

Corpul pastorului a fost gasit de sateni, intins pe drum, relateaza International Christian Concern (ICC)

Pastorul primise amenintari din partea hindusilor radicali. De asemenea, crestinii care locuiesc in apropierea bisericii la care slujea pastorul, primeau in mod regulat amenintari cu moartea.

Persecutia impotriva crestinilor

Potrivit unei surse, crestinilor din Putikda li s-a spus ca trebuie sa renunte la credinta lor crestina. In caz contrar, vor fi ucisi.

Christian Post relateaza ca o multime de 50 de persoane a atacat o comunitate de crestini dintr-o alta regiune a Indiei, aproape de Jharkhand. Crestinii au fost atacati la miezul noptii, dupa ce au sarbatorit nasterea unui copil in comunitatea lor.

Multimea a ars Biblii, a avariat motociclete si i-a acuzat pe crestini ca „distrug” cultura locala. Astfel de evenimente se intampla in mai multe regiuni din India.

Potrivit asociatiei Open Doors, care monitorizeaza persecutiile impotriva crestinilor, India este situata pe locul 10 in topul tarilor care asupresc crestinii.

Conform raportului Open Doors, „de cand actualul partid de guvernamant a preluat puterea in 2014, incidentele impotriva crestinilor au crescut. Radicalii hindusi ataca adesea crestinii, fara sa fie trasi la raspundere pentru actiunile lor.”