Pastor misionar ucis alaturi de sotia sa in timp ce lucrau in Haiti

Pastor misionar ucis alaturi de sotia
Pastor misionar ucis alaturi de sotia sa in timp ce lucrau in Haiti. Pastor si sotia sa, care plecasera din Statele Unite pentru a construi o biserica si un orfelinat in Haiti, au fost gasiti impuscati.

Politia spune ca crima a fost comisa de o banda armata care a atacat locuinta cuplului.

Pastorul Jean Phillippe-Quetant, in varsta de 57 de ani, si sotia sa, Erna Plancher-Quetant, in varsta de 54 de ani, locuiau in Florida la Fort Myers.

Ei slujeau misionari in Haiti de aproximativ o luna. Tineau insa legatura cu First Haitian Baptist Church Restored din Fort Myers.

„Erau in casa cand au intrat atacatorii, si cred ca, atunci cand i-au vazut pa mama si tata, i-au impuscat”, a spus fiul, Kevin Quetant, pentru NBC2.

Multe dintre lucruri au fost furate. „Este incredibil”, a spus Tabitha Quetant, fiica cuplului. „Ar fi putut sa ia tot ce doreau si sa-i lase in pace”.

„Daca as putea vorbi cu ei acum le-as spune: mama si tata, va iubesc si va multumesc pentru felul in care ne-ati crescut”, a adaugat Tabitha.

Cuplul lasa in urma cinci copii

Jean si Erna s-au mutat din Haiti in Statele Unite „acum multi ani in cautarea unei vieti mai bune. Ei au studiat si au muncit din greu in timp ce cresteau cinci copii”, potrivit familiei.

Copiii isi amintesc astfel de parinti: „Tatal nostru Jean Philippe a fost un pastor binecunoscut care l-a iubit pe Dumnezeu si comunitatea sa din tot sufletul. El obisnuia sa se trezeasca noaptea si sa se roage pentru noi in timp ce dormeam. A fost un tata iubitor si protector.”

„Mama noastra Erna era o profesionista si lucra in domeniul sanatatii. Ea muncea mult pentru a-si intretine familia. Venea acasa epuizata, dar se ingrijea intotdeauna de copii, sa fie pregatiti pentru biserica in fiecare duminica”.

Pastorul Jean Philippe a considerat ca acesta era cel mai bun moment pentru a-si extinde munca in Haiti. Cei mari erau la facultate, iar mezinul urma sa termine liceul.

„Au continuat sa lucreze din greu pentru a-si indeplini visul: infiintarea unei biserici si a unui orfelinat. Intentionau sa ofere servicii religioase si sa se implice in donatia de alimente si imbracaminte, pentru a satisface nevoile de baza ale comunitatii sarace din Haiti” au declarat membrii familiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.