Pasarea inteligenta care i-a intrigat pe cercetatori. Iata testul dificil pe care l-a rezolvat! (Video)

Pasarea inteligenta care i-a intrigat pe cercetatori. Iata testul dificil pe care l-a rezolvat! (Video)

Pasarea inteligenta care i-a intrigat pe cercetatori

„Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune. Dumnezeu le-a binecuvantat si a zis: „Cresteti, inmultiti-va si umpleti apele marilor; sa se inmulteasca si pasarile pe pamant. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a cincea .” (Geneza 1: 21-23)

Ciorile sunt uimitor de inteligente, mai inteligente decat toate celelalte pasari si chiar depasesc multe animale in aceasta privinta. Acest lucru nu e o exagerare. Ciorile pot folosi instrumente ajutatoare si le pot pastra pentru o utilizare viitoare, relateaza News Cnet.

Ciorile recunosc si stiu cum sa foloseasca mediul, pentru a obtine hrana. Pot recunoaste fetele umane de-a lungul vietii, amintindu-si de oamenii care le-au facut rau sau bine si sa reactioneze in consecinta.

Si mai ales, cioara este singura pasare care a trecut de „testul recunoasterii in oglinda”. Dr. Alex Taylor, care a aparut pe BBC Two în emisiunea „Inside the animal mind”, gazduita de Chris Packman, a declarat ca a studiat ciorile salbatice, amintind un episod in care a capturat la un moment dat o cioara pe care a tinut-o in captivitate trei luni, timp in care a supus pasarea la o serie de teste.

S-a dovedit ca ciorile sunt pasari cu o inteligenta deosebita, fiind capabile sa rezolve probleme destul de complexe. Testul prezentat in videoclip este special conceput pentru ciori și este cel mai dificil de rezolvat pana in prezent.

Sursa: ziare.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.