Participarea la biserica previne depresia si imbunatateste sanatatea mintala – Studiu

Participarea la biserica previne depresia si imbunatateste sanatatea mintala – Studiu

bisericaFrecventarea bisericii in mod regulat reprezinta un mod eficient de a preveni depresia si de a imbunatati sanatatea mintala.

O echipa de cercetatori britanici si olandezi a studiat comportamentul a noua mii de persoane cu varsta de peste 50 de ani din mai multe tari din Europa. Cercetatorii au vrut sa vada in ce mod afecteaza starea de spirit a oamenilor aderarea la o entitate religioasa si efectuarea unor activitati sociale specifice.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista American Journal of Epidemiology. Cercetarea a relevat faptul ca participarea in mod regulat la biserica si implicarea in activitati educationale sau de caritate este benefica pentru sanatatea psihica a oamenilor.

Aceleasi rezultate le-au avut si persoanele care practica activitati sportive in mod regulat. Aderarea si participarea la grupuri de natura politica reprezinta un avantaj in ceea ce priveste imbunatatirea starii psihice pe termen scurt, insa pe termen lung rezultatele sunt dramatice.

Studiul a fost realizat in comun de Centrul Medical de la Universitatea Erasmus din Olanda si de Scoala de Economie si Stiinte Politice din Londra, mentioneaza acontecercristiano.

Cercetatorii au descoperit ca frecventarea bisericii este cel mai bun mod de a combate depresia. Cu toate acestea, nu s-a putut stabili daca intr-adevar credinta este cea care ii ajuta pe oameni, sau pur si simplu religia ofera mai ales oamenilor in varsta un „sentiment de apartenenta”.

Specialistul in sanatate mintala Dr. Mauricio Avendano care a condus studiul, a spus ca singura activitate asociata cu fericirea de durata, o reprezinta aderarea la un grup religios.

„Biserica pare sa joace un rol social important pentru a stopa depresia si, de asemenea, este institutia care poate asigura supravietuirea in starile de boala pentru oameni in anumite etape ale vietii”, a declarat el.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.