Trei lucruri pe care diavolul nu vrea

Trei lucruri pe care diavolul nu vrea sa le stim

Sunt trei lucruri importante pe care fiecare copil al lui Dumnezeu trebuie sa le cunoasca. Constientizarea acestor trei adevaruri ne va schimba radical modul in care ne vom comporta ca si copii ai lui Dumnezeu si ne va conferi noi ascensiuni spirituale ale vietii traite in consens cu Iisus Hristos.

Punctul culminant al intregii Creatii divine a fost realizat atunci cand Dumnezeu I-a creat pe Adam si Eva, dupa propriul Sau chip si infatisare. El i-a delegat si a conferit autoritate celor doua fiinte create sa stapaneasca intreg pamantul, sa se inmulteasca si sa fie administratori peste toata creatia Lui.

Apoi, ceva de neconceput s-a intamplat… Adam si Eva au comis inalta tradare fata de Dumnezeu, urmand indicatiile sarpelui. Din acel moment autoritatea delegata de Dumnezeu copiilor Lui a fost pierduta de catre acestia si a fost preluata de printul intunericului, care a devenit conducatorul acestei lumi.

Dimensiunea pierderii prin acest act al pacatului ne este descoperita prin declaratia facuta lui Iisus Hristos de catre Satana.

Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis: „Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.” (Matei 4: 8-9)

Diavolul a posedat autoritatea de a-L face pe Iisus liderul tuturor regatelor de pe planeta Pamant, deoarece autoritatea conferita de Dumnezeu Lui Adam si Evei, fusese pierduta prin actul pacatos al nesupunerii fata de Creator.

Promisiunea Lui Dumnezeu

Si totusi, Dumnezeu a promis ca va veni ziua cand autoritatea respectiva va fi restituita proprietarului de drept: „Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.”(Geneza 3:15).

Autoritatea de administrare a intregii creatii a fost data prin legamant rasei umane. Printr-un act de inalta tradare, aceasta a fost transferata catre Lucifer. Recuperarea acestei autoritati trebuia sa vina ca un act de dreptate printr-un om perfect, care sa restaureze legamantul care fusese incalcat. Dumnezeu a venit in lume in persoana lui Iisus Hristos.

In adevar, nu unor ingeri a supus El lumea viitoare despre care vorbim. Ba inca, cineva a facut undeva urmatoarea marturisire: „Ce este omul ca sa-Ti aduci aminte de el sau fiul omului, ca sa-l cercetezi? L-ai facut pentru putina vreme mai prejos de ingeri, l-ai incununat cu slava si cu cinste, l-ai pus peste lucrarile mainilor Tale: toate le-ai supus sub picioarele lui.” In adevar, daca i-a supus toate, nu i-a lasat nimic nesupus. Totusi, acum, inca nu vedem ca toate ii sunt supuse.

Dar pe Acela care a fost facut „pentru putina vreme mai prejos decat ingerii”, adica pe Iisus, Il vedem „incununat cu slava si cu cinste” din pricina mortii pe care a suferit-o; pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea pentru toti. Se cuvenea, in adevar, ca Acela pentru care si prin care sunt toate si care voia sa duca pe multi fii la slava sa desavarseasca, prin suferinte, pe Capetenia mantuirii lor. Caci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sa-i numeasca „frati” (Evrei 2: 5-11).

Iisus Hristos, ultimul Adam

Iisus Hristos, ultimul Adam-omul perfect, a facut sacrificiul suprem: Astfel, a rascumparat omenirea decazuta prin comiterea pacatului fata de Creator.

Asadar sunt trei lucruri importante pe care orice copil al lui Dumnezeu trebuie sa le cunoasca:

1. Toti cei rascumparati – barbati si femei, vor reveni la pozitia initiala, de administratori ai Creatiei lui Dumnezeu.

2. Toti cei rascumparati, nascuti din nou – sunt iertati de pacatele lor si Dumnezeu nu-si mai aduce aminte de ele, ca si cand n-ar fi pacatuit niciodata. Sunt declarati sfinti prin neprihanirea Domnului Iisus Hristos.Sunt pecetluiti prin Duhul Sfant ca fii si fiice ale legamantului si mostenitori ai intregii creatii a lui Dumnezeu. Sunt numiti preoti ai lui Dumnezeu.

3. Din aceasta pozitie, fii si fiicele lui Dumnezeu sunt readusi la pozitia initiala, de administratori ai creatiei lui Dumnezeu. Vor avea autoritatea de a supune si a stapani toate lucrurile.

Asadar, cunoscand aceste lucruri, ce ne mai tine departe de Dumnezeu? Vino astazi la Iisus Hristos! El te primeste asa cum esti si vei primi ajutor in transformarea ta, dupa chipul Sau. El este Viu in vecii vecilor. Amin.

Foto: Print screen Marele conflict cosmic – Doug Batchelor

Autor: Dana Dobre
One thought on “Trei lucruri pe care diavolul nu vrea sa le stim”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: