s1.ziareromania.roPapa Francisc va efectua o vizita in Romania, Suveranul Pontif acceptand invitatia facuta de presedintele Klaus Iohannis.

Informatia este facuta publica prin intermediul unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, fara insa a se preciza data la care liderul Bisericii Catolice va veni in Romania.

Klaus Iohannis a fost primit in audienta, vineri dimineata, de catre Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfantului Scaun, se arata in comunicat.

In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani.

S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate„, transmite Administratia Prezidentiala.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca presedintele i-a adresat Suveranului Pontif invitatia de a vizita Romania, iar invitatia „a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”.

L-am intalnit astazi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasa a lumii moderne. I-am adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania, invitatie pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu placere. L-am asigurat totodata de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea si contributia sa la o lume mai buna si mai toleranta„, scrie si pe contul de Facebook Klaus Iohannis.

Joi dimineata, inainte de plecarea spre Italia, presedintele a transmis ca ii va adresa invitatia Papei Francisc si a aratat si cand ar vrea ca vizita sa aiba loc: „Dorinta noastra este, daca s-ar putea realiza o astfel de vizita, in anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru ca este anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne”.

Am discutat cu Preafericitul Daniel despre aceasta chestiune si Biserica Ortodoxa sustine suta la suta acest demers”, a mai spus seful statului.

Sursa: Ziare.com