Papa Francisc: „Sunt un pacatos si ma simt ca un pacatos”

Papa Francisc: „Sunt un pacatos si ma simt ca un pacatos”

papa-franciscPapa Francisc a recunoscut deschis, miercuri, ca nici macar liderul Bisericii Catolice nu este ferit de pacat, o declaratie surprinzatoare de la un Pontif, care la fel ca toti ceilalti dinaintea sa este considerat de credinciosi drept o personalitate „infailibila”, conform DPA.

Teologia catolica sustine insa ca si Papa este un om obisnuit, iar „infailibilitatea” pontificala este mai degraba legata de invataturile papale cu privire la morala si la credinta si nu acopera toate aspectele vietii Suveranului Pontif.

Sunt un pacatos, ma simt ca un pacatos si sunt sigur ca sunt pacatos”, a marturisit Papa Francisc. „Chiar si acum comit in continuare greseli si pacate si ma spovedesc la fiecare 15 sau 20 de zile„, a sustinut el.

Marturisirea Suveranului Pontif a fost facuta inainte de deschiderea de saptamana viitoare a Jubileului, eveniment special cunoscut si drept „Anul Sfant”, care le ofera credinciosilor catolici ocazia de a face un pelerinaj si de a cauta iertarea pacatelor, relateaza AGERPRES.

Papa Francisc a luat decizia ca tema centrala a Jubileului sa fie milostivirea. Acest eveniment incepe incepe marti, 8 decembrie si se incheie pe 20 noiembrie 2016.

„Cred ca a venit timpul pentru milostivire. Suntem cu totii pacatosi, fiecare dintre noi poarta povara pacatelor”, a mai spus Papa Francisc.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.