Papa Francisc se imbraca mai bine decat Brad Pitt si George Clooney

Brad Pitt și George Clooney au fost detronați din fruntea topului „Esquire”. Anul acesta, cel mai bine îmbrăcat bărbat a fost Papa Francisc, menţioneaza The Christian Post.

Jurnaliştii de la Esquire și-au argumentat decizia, argumentând că au apreciat stilul simplu şi sobru adoptat de Suveranul Pontif.

Papa Francisc este cel mai stilat bărbat al anului 2014. Revista „Esquire” a decis că Suveranul Pontif s-a impus cu stilul său simplu de a se îmbrăca, în conformitate cu mesajul pe care îl propovăduiește.

Revista şi-a explicat alegerea comparând veşmintele alese de Papa Francisc cu cele pe care le purta predecesorul său, Papa Benedict al 16-lea. Acesta din urmă apărea în public cu o ţinută elaborată. Rar se întâmpla să renunţe la mantia de catifea roşie şi la pantofii din piele, tot de culoare roşie.

În schimb, Papa Francisc preferă veşmintele simple, albe, iar la gât poartă doar o cruce de metal. O apariţie modestă, în ton cu mesajul pe care îl propovăduieşte lumii.

Papa Francisc a fost numit anterior „Omul anului” de către revista americană „Time”. Încă înainte de a deveni papă, multe voci din cadrul bisericii au remarcat că Jorge Mario Bergoglio se distinge prin modestie și apropierea de oamenii simpli.