Papa Francisc loveste fara mila in Vatican: Discurs despre boli si patologia puterii

Papa Francisc loveste fara mila in Vatican: Discurs despre boli si patologia puterii

papa-francisco-reyes-magosFrancisc a criticat aspru birocratia de la Vatican, acuzandu-i pe cei care fac parte din acest aparat ca sufera de „boala de a se simti nemuritori”.

In slujba anuala de Craciun, sustinuta luni, suveranul pontif a avertizat ca „o biserica care nu incearca sa se imbunatateasca e ca un corp bolnav”, informeaza CNN.

Papa sustine ca ar fi util ca functionarii de la Vatican sa aiba un catalog al bolilor lor, iar ca in cap de lista ar trebui trecuta „boala de a se simti nemuritori si indispensabili”.

„Patologia puterii”, a spus el, poate face oamenii sa creada ca „sunt superiori altora si ca nu se afla acolo pentru a fi in serviciul celorlalti”.

Papa Francisc i-a avertizat pe cei care fac parte din aparatul birocratic de la Vatican ca risca sa-si piarda compasiunea, sa ajunga sa aiba inimi de piatra. „Cei care-si pierd seninatatea interioara, vioiciunea si indrazneala, ascunzandu-se in spatele hartiilor, ajung masini, mai degraba decat oameni ai Domnului.

E periculos sa pierzi sensibilitatea omeneasca, atat de necesara pentru a plange cu cei care plang si sa te bucuri alaturi de cei care se bucura”, a spus Papa Francisc.

Acesta i-a acuzat pe cei care lucreaza la Vatican de planuire excesiva si de o proasta coordonare, cea din urma aparand din cauza ca oamenii nu colaboreaza.

Papa a pomenit si despre concurenta de la Vatican si de infumurarea ce domneste acolo, despre boala barfei si suficientei. Pe cei care barfesc i-a comparat cu Satana. Acestora, suveranul pontif li s-a adresat: „Dragi frati si surori, sa fim constienti de asta si sa ne pazim de terorismul barfei”.

Papa Francisc a inceput sa fie criticat chiar de fetele bisericesti, de preoti si cardinali, mai ales traditionalisti, care se opun reformelor dorite de acesta in sanul bisericii. Oponenta acestora vine mai ales din faptul ca papa arata mai multa deschidere decat oricare dintre inaintasii sai fata de cei divortati sau recasatoriti, precum si fata de uniunile homosexuale.

Sursa: ziare.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

One thought on “Papa Francisc loveste fara mila in Vatican: Discurs despre boli si patologia puterii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: