Papa Francisc a sugerat, joi, ca libertatea de expresie are limite. Comentariile sale vin in contextul dezbaterii provocate de atacul terorist de la redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo din Paris.

„Nu poti sa glumesti pe seama religiei” si oricine arunca cu insulte se poate astepta la „un pumn”, a spus Papa, potrivit NBC.

Pontiful a aratat ca atat libertatea religioasa cat si cea de expresie sunt drepturi fundamentale si „fiecare religie are demnitatea sa”.

„Nu poti provoca, nu poti insulta religia altor oameni, nu poti sa faci glume pe seama credintei. Este o limita. Fiecare religie are demnitatea sa… sunt limite in libertatea de expresie”, le-a spus papa reporterilor care il insotesc in turneul din Asia.

Dreptul la libertatea de exprimare vine cu „obligatia” de a vorbi pentru „binele comun”, a mai spus papa, care a avertizat cu privire la provocari. Pentru a-si ilustra argumentul, Papa s-a referit la consilierul sau, Alberto Gasparri, care statea langa el. „Daca bunul meu prieten, doctorul Gasparri, imi injura mama, il asteapta un pumn”, a spus pontiful.

Sursa: Ziare.com

Sursa foto: huffingtonpost.com