Papa excomunica o organizatie mafiota periculoasa

Papa excomunica o organizatie mafiota periculoasa

Papa excomunica o organizatie mafiota periculoasa

Papa Francisc a facut o vizita sambata in Calabria, regiune recunoscuta ca fiind centrul crimei organizate, pentru a consola familia unui baietel de trei ani impuscat intr-o rafuiala in luna ianuarie. Suveranul Pontif a declarat ca toti mafiotii sunt excomunicati automat din biserica Catolica.

In Calabria se afla baza gruparii ‘Ndrangheta, care se ocupa cu traficul global de droguri si care santajeza companiile si se infiltreaza in contractele publice.

„‘Ndrangheta inseamna adorarea raului si dispretul fata de bunul comun. Acest rau este necesar sa fie combatut. Trebuie sa i se spuna «nu». Biserica (…) trebuie să se angajeze şi mai mult (…). Acest lucru il cerem tinerilor nostri aflati in cautarea sperantei. dragi tineri, nu va lasati speranta furata. Cei care au ales in viata lor calea acestui rau, ca mafioti, nu sunt in comuniune cu Dumnezeu, ei sunt excomunicati”, a denuntat Papa Francisc, in fața celor aproximativ 10.000 de persoane adunate la slujba care marca finalul scurtei sale vizite, pe plaja Sibari.

In timpul slujbei Francisc a denuntat ‘Ndrangheta pentru „adorarea raului si dispretul pentru binele general”.

Papa le-a cerut in continuare catolicilor sa „rezistei Satanei si tuturor ispitelor, idolilor banului, vanitatii, orgoliului, puterii”.

Anul trecut, procurorul anti-mafia Nicola Gratteri a afirmat ca agenda reformista a papei face ca ‘Ndrangheta sa fie „foarte nervoasa”, asa ca Francisc ar putea deveni o tinta a grupului.

Surse: ziare.com; usatoday.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.