Mii de iranieni isi pun speranta in Iisus Hristos pe fondul pandemiei de Covid-19 si renunta la islam pentru a imbratisa credinta crestina.

Canalul de stiri crestine TV Mohabat relateaza ca inregistreaza in mediul online de 10 ori mai multe decizii decat anul trecut ale oamenilor de a deveni crestini. De la inceputul pandemiei, lunar, circa 3000 de iranieni se predau lui Hristos.

Cresterea numarului oamenilor care decid sa-L urmeze pe Hristos a determinat autoritatile iraniene sa controleze mult mai strict bisericile considerate subversive. Noii crestini sunt arestati si inchisi pentru faptul ca au raspuns pozitiv la mesajul evangheliei.

Mike Ansari, director general al Mohabat TV, a declarat pentru CBN News ca guvernul iranian a crescut capacitatea de banda larga a internetului pentru a-i determina pe iranieni sa stea in casa in timpul pandemiei. Multi iranieni sunt online pentru a cauta alternative diferite fata de ceea ce le spune guvernul.

„Am vazut o crestere a traficului online pe canalul nostru de pe intreg teritoriul iranian. De aceea, noi am denumit acest lucru pandemia sperantei”, a spus Ansari.

Intrebat ce a condus aceasta renastere spirituala, Ansari a raspuns ca o mare parte a populatiei nu este multumita de guvern.

„Oamenii nu sunt multumiti de guvern. Vor o schimbare de regim. Sunt dezamagiti de Islam. Ei au exprima deja acest lucru. In noiembrie si decembrie (2019), a avut loc o revolta populara majora in Iran, care a fost inabusita de guvernul iranian, carea ucis peste 1.500 de cetateni proprii”, a explicat Ansari.

„Iranienii au declarat public ca nu mai doresc sa aiba o republica islamica. Pur si simplu nu mai au incredere in guvernul lor”, a conchis acesta.

Foto: lovetoreads.com