Pana nu demult, copiii il strigau „Chuman nebunul”: Implicarea semenilor i-a redat demnitatea umana

Pana nu demult, copiii il strigau „Chuman nebunul”: Implicarea semenilor i-a redat demnitatea umana

1Indiferenta ne determina sa trecem pe strada pe langa oamenii saraci, fara nici un ajutor. Asa s-a intamplat si cu batranul din imagine. Pana intr-o zi. Era extrem de murdar, din cap pana-n picioare. Parul, pielea si hainele erau de aceeasi culoare.

Il cheama Chuman Don Luciano. Copii il strigau „Chuman Nebunul”. Este un batran de 83 de ani, din Ferrenafe, Peru, care sufera de schizofrenie, relateaza Acontecer Cristiano. Umbla pe strazi catre nicaieri, indiferent de starea vremii, motiv pentru care a ajuns intr-o stare deplorabila.

Intr-una din zile, fratii dintr-o biserica protestanta impreuna cu autoritatile orasului au decis sa ii sara in ajutor.

Membrii bisericii evanghelice, impreuna cu serviciul de asistenta sociala al orasului l-au spalat, tuns, ras, l-au imbracat cu haine curate si l-au hranit. Schimbarea a fost uimitoare si este vizibila in fotografia de mai jos: cum arata inainte si dupa ce a fost ajutat acest om care a trait pe strada.
5„Este un act umanitar care ar trebui urmat pentru a-i ajuta pe fratii care au nevoie de ajutorul nostru si care din pacate ne lasa mai mereu indiferenti”, este de parere liderul bisericii evanghelice.

„Aceasta initiativa este de apreciat si am dori ca publicul larg sa ne urmeze si sa sustina acest demers”, a spus primarul Jacinto Wall Tavara.
7Chuman Don Luciano si-a schimbat infatisarea in doar cateva ore datorita gestului umanitar si de profunda solidaritate al fratilor din biserica care au lansat apelul.

Autoritatile orasului au promis sa ii ofere hrana si o locuinta decenta. La randul sau, consilierul regional Violet Wall a dorit sa sprijine si ea pe fostul cersetor si i-a facilitat internarea la Spitalul Regional Lambayeque pentru a primi ingrijiri medicale.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.