Oameni fara Dumnezeu ucid cu sange rece copii si femei in Irak

_76978823_76978822Militantii islamici din nordul Irakului au masacrat cel putin 80 de barbati ai minoritatii religioase yazidi si au rapit femei si copii, pentru ca acestia nu au vrut sa se converteasca la islam.

Un oficial kurd, Hoshyar Zebari, a declarat ca barbatii au fost ucisi in doua grupuri, dupa ce o coloana de vehicule armate ale Statului Islamic a ajuns in satul Kawju, vineri, relateaza BBC.

Zebari, care pana de curand a fost ministrul de Externe al Irakului, a spus ca satul respectiv si alte asezari yazidi au primit asigurari din partea musulmanilor sunniti care locuiesc in sate apropiate ca vor fi protejati, insa acestia nu au putut sa ii apere atunci cand s-a produs atacul Statului Islamic.

Masacrul a avut loc in aproximativ o ora, iar un locuitor al unui sat din apropiere a explicat ca un luptator islamic a povestit cum s-au petrecut crimele: „Mi-a spus ca Statul Islamic a petrecut cinci zile incercand sa-i convinga pe sateni sa se converteasca la islam. Mi-a spus apoi ca barbatii au fost adunati si impuscati. Femeile si fetele au fost probabil duse in Tal Afar, deoarece acolo sunt luptatorii straini”.

Ulterior, o drona americana a distrus doua vehicule ale convoiului, in apropiere de un alt sat, dupa ce armata SUA a primit rapoarte ca militantii ataca civilii.

Membrii minoritatii religioase yazidi din Irak sunt ucisi sistematic de miltiantii islamisti, in ultimele saptamani, din cauza ca nu se convertesc la islam, printre victime numarandu-se si numerosi copii.

Vineri, ministri europeni de Exetrne au ajuns la un acord privind livrarea de arme luptatorilor kurzi din Irak, care tin piept extremistilor islamici. Franta a fost prima tara europeana care a lua decizia de trimite de urgenta arme kurzilor. De asemenea, si Canada a decis ulterior aprovizionarea luptatorilor din Irak.

Surse: ziare.com; BBC News

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.