Read Time:4 Minute, 0 Second

20151003_221034Cand Arabia Saudita a rupt relatiile diplomatice cu Iranul, s-a creat o reactie in lant prin care o serie intreaga de tari din Orientul Mijlociu au recurs de asemenea la expulzarea diplomatilor iranieni.

Actiunile intreprinse de Arabia Saudita pot fi vazute ca o implinire a unei profetii mesianice care se gaseste in cartea sfanta evreiasca denumita Yalkut Shimoni.

Yalkut Shimoni este o compilatie de comentarii rabinice bazate pe Biblie, care dateaza din secolul 13. In ciuda faptului ca a fost scrisa in urma cu peste 800 de ani, Yalkut Shimoni contine pasaje extrem de relevante in legatura cu ceea ce se intampla in lumea de azi, relateaza Breaking Israel News.

Cu foarte multi ani in urma, referindu-se la pasajul relevant din Yalkut Shimoni, Rabbi Iuda Yekusiel Halberstam, mai bine cunoscut sub numele de Klausenburger Rabi, a declarat: „Amintiti-va aceste cuvinte. Acum, probabil, nu le veti intelege, dar in timp, veti vedea ca ele vor fi o sursa de chizuk (putere, tarie, forta) pentru Am Yisrael (poporul evreu).

Klausenburger Rabi a fost un rabin ortodox care a avut mii de adepti (in orasul Klausenburg – Cluj-Napoca) inaintea celui de al doilea razboi mondial. Cei mai multi dintre adeptii sai au fost ucisi in Holocaust. Klausenburger Rabi a murit in Israel in 1994.

Dar care este profetia din Yalkut Shimoni pe care Klausenburger Rabi o cunostea si stia ca va aduce confort si putere poporului evreu candva in timp?

Yalkut Shimoni a prezis ca Mosiach va aparea in anul in care „Regele Persiei (Iran) va provoca pe Regele Arabiei (Arabia Saudita).

Cele doua ramuri principale ale Islamului sunt sunniti si siiti. Desi ambele ramuri au multe in comun, exista si diferente care au dus la nenumarate conflicte soldate cu morti de-a lungul istoriei.

Conflictele politice si diplomatice dintre Iran si alte tari musulmane care au loc si in zilele noastre se datoreaza acestei diferente dintre sunniti si Shia (siiti).

Desi marea majoritate a lumii islamice de astazi este sunnita, Iranul si intr-o masura mai mica Irakul au pe teritoriile lor populatie Shia. In vreme ce Arabia Saudita are peste 90 la suta sunniti, Iranul, prin contrast, are 95 la suta siiti.

Astfel, atunci cand o multime furioasa de siiti iranieni au invadat ambasada Arabiei saudite din Teheran la inceputul anului, pentru a protesta fata de executarea unui cleric musulman siit (Nimr al-Nimr), conflictul dintre sunniti si siiti a fost reaprins. In consecinta, Arabia Saudita a somat ca in termen de 48 de ore diplomatii iranieni sa paraseasca tara.

Textul integral al versetului din Yalkut Shimoni asociaza tensiunea politica dintre Iran si Arabia Saudita, cu vesti bune despre rascumpararea poprului evreu.

Rabbi Yizchok (Adlerstein) a declarat: „In anul in care Melech HaMoshiach (Regele Mesia) va fi dezvaluit, natiunile lumii se vor provoca reciproc. Regele Persiei (Iran) va provoca Regele Arabiei (Arabia Saudita). Regele Arabiei va merge la Edom (vest) pentru a cauta ajutor, dar regele Persiei, la randul sau va cauta ajutor. Vor fi tulburari in intreaga lume. Natiunile lumii se vor cutremura si vor fi speriate. Vor cadea cu fata la pamant si vor trece prin dureri cum trece o femeie prin durerile nasterii. Israelul se va ingrozi si se va teme. Atunci isi vor pune intrebarea: Ce vom face, undo vom merge acum? Dar le voi spune … copiii mei, nu va temeti! Higiyah Zman geulatchem (momentul rascumpararii voastre a venit). Si aceasta ultima rascumparare va fi diferita fata de prima, care a fost urmata de robie si durere. Dupa aceasta ultima rascumparare, nu veti mai trece prin durere sau subjugare…

Rabbi Baruch Cohen, presedintele unei case de avocatura celebra in SUA a declarat pentru Breaking News Israel:

Este incredibil sa vezi cum prin Chazal (intelepciunea rabinica), profetiile se intampla in mod real chiar sub ochii nostri. Baal Haturim (Jacob ben Asher, un invatat evreu, cea mai proeminenta autoritate rabinica a evului mediu) ne-a transmis ca atunci cand Yishmael (Ismael, adica arabii musulmani) va cadea si va fi invins, in zilele acelea Moshiach (Mesia) , descendentul lui Yishai (Isai, tatal regelui David), care este el insusi un descendent al lui Yitzchack (Isaac), va veni. Chiar daca pana atunci vom trece prin necazuri, suntem mangaiati de faptul ca in cele din urma, odata cu caderea definitiva a descendentilor lui Yishmael, vom merita rascumpararea finala pe care ne-o va aduce Moshiach al nostru.

Cohen a incheiat comentariul cu o provocare spirituala pentru toti cei care il asteapta pe Mesia sa vina si sa rascumpere omenirea.

Yishmael simbolizeaza puterea rugaciunii. El insusi a fost nascut din puterea rugaciunii mamei sale Hagar. Arabii exceleaza in rugaciune, iar rugaciunea ocupa un loc deosebit de important in ritualul lor zilnic. Pentru a contracara puterea rugaciunii lor, trebuie sa ne imbunatatim concentrarea si sa intensificam si noi rugaciunile noastre.

Foto: attorneysdefendingisrael.blogspot.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “O profetie evreiasca veche de 800 de ani sustine ca Mesia va veni in lume cand regele Persiei il va provoca pe regele Arabiei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cand va reveni Isus Hristos Previous post Cand va reveni Isus Hristos? Nimeni nu stie timpul exact al revenirii, posibil sa traim ultimele zile inainte de intoarcerea Lui
Next post Un candidat la prezidentialele din SUA relateaza ca a fost martorul unei convertiri intr-un taxi (Video)
%d blogeri au apreciat: