O familie intreaga a fost omorata intr-un accident provocat de un sinucigas pe DN1. De ce mor oameni nevinovati?

O familie intreaga a fost omorata intr-un accident provocat de un sinucigas pe DN1. De ce mor oameni nevinovati?

ambulanta3_02_a9b8076c7cTanarul care a provocat accidentul de pe DN1, sambata seara, in urma caruia au murit sase persoane, ar fi anuntat cu cateva ore inaintea tragediei ca vrea sa se sinucida, din cauza unei fete, scrie ziare.com.

Pe pagina sa de Facebook, barbatul de 28 de ani, pe nume George Dumitru, ar fi postat un mesaj in care sustinea ca pleaca intr-o lume mai buna, pentru ca nu mai rezista sa mai traiasca.

El si-a avertizat, de asemenea, prietenii sa aiba grija pe cine iubesc, pentru a nu pati ca el. Alaturi de mesaj, George a postat mai multe fotografii cu iubita sa. Se pare ca el ca se certase cu prietena sa, intr-un club, cu putin timp inainte sa posteze mesajul pe pagina sa.

„Iarta-ma Doamne pentru ce fac dar asa nu mai rezist sa mai traiesc”, a postat pe Facebook un mesaj in care incearca sa-si justifice gestul sinucigas in fata lui Dumnezeu. „Plec intr-o lume mai buna”…isi anunta prietenii si cunostintele.
s2.ziareromania.roSute de comentarii au invadat pagina de socializare: „Ai omorat 5 oameni care iubeau si pretuiau viata… act criminal… meriti sa suferi si sa platesti pt asta oriunde ai fi ajuns acum!”, a comentat o cunostinta a lui George pe pagina acestuia.

De ce mor oameni nevinovati?

E o intrebare extrem de grea la care nu putem da un raspuns, insa putem merge la Sfanta Scriptura pentru a clarifica in mare masura starea in care se afla omenirea la ora actuala si de ce se intampla atatea lucruri negative pe pamant.
Observam cu ochiul liber cum astfel de tragdii au loc pretutindeni in lume. Accidentele, sinuciderile, crimele, razboaiele, terorismul, dezastrele naturale si alte nenorociri provoaca multa suferinta. Nenumarati oameni nevinovati isi pierd viata sau sufera pe nedrept.

Parerile referitoare la cauzele acestor tragedii sunt foarte diferite. Unii Il invinuiesc pe Dumnezeu spunand ca i-a abandonat pe oameni, altii sunt de parere ca Dumnezeu vede suferintele noastre, dar nu vrea sa intervina. O alta idee larg raspandita este aceea ca unii sunt predestinati sa treaca prin astfel de tragedii. Dar care sunt adevaratele cauze ale suferintei si cand va lua ea sfarsit?

Ceea ce uita sau omit sau pur si simplu nu cunosc inca multi oameni este faptul ca ne aflam intr-o mare lupta, cea dintre bine si rau. Biblia dezvaluie in repetate randuri ca Satan este „dumnezeul acestui sistem“ si ca are de partea lui duhuri rele puternice, numite demoni (2 Corinteni 4:4 Apocalipsa 12:9).

Asemenea lui Satan, demonii ii tin sub control si ii induc in eroare pe oameni. Apostolul Pavel a aratat acest lucru cand a spus: „Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti” (Efeseni 6:12).

Traim zilele din urma

Cu aproximativ doua mii de ani in urma, Biblia a prezis: „Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu…” (2 Timotei 3:1-4).
Asadar, avand in vedere acesti factori , intelegem de ce suferinta si durerea nu pot fi eradicate in prezent. Desi intentiile multor oameni sunt bune, nevinovati sufera si mor in continuare in acest sistem condus de cel rau, de diavol.

Zilele din urma vor lua sfarsit

Potrivit cuvintelor lui Isus, „zilele din urma“ se vor incheia cu „un necaz mare“. El a spus: „Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi” (Matei 24:21).
Acest necaz va fi mare in sensul ca vor avea loc dezastre fara precedent. El va culmina cu „razboiul zilei celei mari a Dumnezeului cel Atotputernic“, cunoscut sub numele de „Armaghedon“ (Apocalipsa 16:14-16).
Isus Hristos va reveni pe norii cerului si abia atunci vor fi inlaturate toate lucrurile care in prezent le provoaca oamenilor durere si suferinta. Dumnezeu Insusi a promis acest lucru: „Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: „Iata, Eu fac toate lucrurile noi”. Si a adaugat: „Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate” (Apocalipsa 21:5).

Egoismul si iluzia ca pleaca intr-o lume mai buna

Oamenii au devenit egoisti, nu se gandesc la durerea celor din jur, nu se gandesc ca pot provoca tragedii, in cazul de fata tanarul nu-si vedea decat propria durere, cauzata de suferinta in dragoste. Nu s-a gandit nicio clipa ca poate distruge vietile altor oameni sau pur si simplu, nu mai conta. Tot ce conta era sa-si incheie socotelile cu lumea care l-a dezamagit.

Iluzia ca pleaca intr-o lume mai buna le da curaj multor sinucigasi sa-si finalizeze gestul cu orice pret. De fapt, Biblia nu spune nicaieri ca pleaca intr-o lume mai buna. „Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nicio rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. (Eclesiastul 9:5). Atunci ce rost ar mai fi avut Jertfa de la Calvar, a doua venire a Mantuitorului si Invierea mortilor, atat de frecvent rostite in rugaciunea atat de cunoscuta, Crezul ? Deci problema sinucigasului nu a fost „rezolvata”. Ba mai mult, au murit inca cinci oameni, care nu-si doreau asta. Si cazurile nu se vor sfarsi aici. Din pacate.

Autor: Dana Dobre

Afirmativ.com

Afirmativ.com

2 thoughts on “O familie intreaga a fost omorata intr-un accident provocat de un sinucigas pe DN1. De ce mor oameni nevinovati?

  1. Ce inseamna SA FI „PROSTIT” de folclorul, ca dupa moarte pleci imediat intr-o lume mai buna. Nu este singurul caz care a murit pentru a ajunge imediat intr-o lume mai buna, si de asta intr-o oarecare parte sunt de vina, aceia care cred si propovaduiesc credinta in nemurirea sufletului. Doctrina credintei in nemurirea sufletului intareste bratul sinucigasilor, iar acestia sunt uneori capabili de acte criminale inainte de a muri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: