O congregatie adventista din Sri Lanka ar putea fi desfiintata din cauza intolerantei religioase a calugarilor budisti

O congregatie adventista din Sri Lanka ar putea fi desfiintata din cauza intolerantei religioase a calugarilor budisti

rsz_sri-lanka-282949_1920Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Sri Lanka a facut apel la rugaciune in intreaga lume pentru congregatia de aproape 80 de membri ditr-o localitate, pe care autoritatile intentioneaza sa o desfiinteze la cererea calugarilor budisti.

Congregatia respectiva se afla in satul Pitabeddara, situat in partea sudica a insulei care este predominant budista. Casa pastorului a fost transformata in Biserica unde se aduna membrii comunitati pentru inchinare, dar o decizie a autoritatilor locale a cerut desfiintarea lacasului”, a declarat George Wambeek, presedinte al Misiunii Adventistilor de Ziua a Saptea din Sri Lanka.

Wambeek a mentionat ca decizia autoritatilor contravine spiritului de libertate religioasa si a facut apel la membrii bisericilor adventiste din intreaga lume sa se roage.

Avem 77 de credinciosi in aceasta congregatie si multi altii doresc sa ni se alature. Dar, din cauza amenintarilor autoritatilor si a intolerantei calugarilor budisti, biserica nu se poate dezvolta.

Optiunile bisericii par acum limitate. Daca nu castiga procesul in instanta de judecata, membrii bisericii ar putea depune plangere la Comisia Nationala a Drepturilor Omului din Colombo prin care sa arate ca le sunt incalcate drepturile religioase”, au spus liderii bisericii.

Chiar daca institutiile centrale ar putea da castig de cauza Bisericii, s-ar putea crea probleme suplimentare. Calugarii budisti majoritari, ar putea agita masele, provocand neliniste in comunitate, apoi sa acuze adventistii de tulburari.

Saptezeci la suta din populatia de 20,5 milioane de locuitori din Sri Lanka sunt budisti Theravada, in timp ce 12 la suta sunt hindusi Shaivite (apartin Shivaismului), iar 10 la suta sunt musulmani. Crestinii reprezinta aproximativ 7,5 la suta din populatie, 6 la suta dintre acestia fiind romano-catolici.

Biserica Adventista, care a fost fondata in Sri Lanka la inceputul anilor 1900, are aproximativ 3.300 de membri cuprinsi in 60 de congregatii in intreaga tara, conform cu datele Biroului de Arhiva, Statistica si Cercetare al Bisericii Adventiste Mondiale.

Din pacate, ceea ce se intampla in Sri Lanka nu este o noutate, ci rezultatul unei intolerante religioase crescande”, a declarat John Graz, director al Departamentului Libertatii religioase si Afacerilor Publice al Bisericii Adventiste Mondiale.

Cand libertatea religioasa este atacata, toate libertatile sunt in pericol. Sper ca guvernul si poporul din Sri Lanka sa permita membrilor congregatiei sa continue sa se inchine in casa-biserica”, a concluzionat Graz.

Sursa: Adventist Review

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.