O comunitate mondiala in plina ascensiune: Bisericile adventiste din intrega lume strang randurile si in mediul virtual (Galerie foto & Video)

O comunitate mondiala in plina ascensiune: Bisericile adventiste din intrega lume strang randurile si in mediul virtual (Galerie foto & Video)

O comunitate mondiala in plina ascensiune: Bisericile adventiste din intrega lume strang randurile si in mediul virtual

Mesajul pe care doresc sa-l transmit prin acest articol este unic. Strangeti randurile, frati si surori, caci Domnul nostru este aproape, bate la usi! Scriam in urma cu doi ani despre un proiect inedit, care reuneste in mediul online bisericile adventiste din intrega lume.

Initiatorul acestui proiect este Josue Schmidt, Director de Comunicare in cadrul Bisericii Adventiste din orasul New Hamburg, Brazilia. Este incredibil cum s-a dezvoltat aceasta comunitate adventa, actualmente depasind 242.000 aprecieri pe platforma Facebook, 1.237 urmaritori pe Twitter, 6.144 pe Instagram, si numerosi altii pe platforme Social Media mai putin cunoscute.

Intotdeauna am vrut sa fac ceva special si sa lucrez mai mult pentru Dumnezeu. Am vrut sa fiu misionar si sa ma implic mai mult cu oamenii. Asa ca am inceput sa ma rog, si intr-o zi Dumnezeu mi-a dat inspiratia de a concepe pagina Adventist Churches, marturiseste Josue Schmidt.

Pagina este un proiect bazat exclusiv pe voluntariat; nu exista fonduri sau sponsorizare in acest sens, desi ar fi si acestea necesare pentru promovarea paginilor online, spune initatorul.

Echipa proiectului

Din echipa proiectului mai fac parte: Leonardo Leite, Harley Santos, Josué Franco, Jabson Lacerda, Jood Dowais, Frank Leibold, Marcelo Argenton and Harry Streithorst; din Romania Marius Macavei, Dana Dobre; din Chile Luis Contreras, Kenneth Ouma din Kenya…Toti acestia, in mod voluntar au depus eforturi considerabile in dezvoltarea acestui proiect.

Mii de biserici din intrega lume s-au alaturat cu bucurie proiectului, si am avut ocazia de a ne saluta intre noi. Toti cei care-L asteptam pe Iisus, cu speranta vie in inimi. Cu tehnologia de astazi, nici macar nu s-a mai pus problema barierelor lingvistice.

In momentul de fata sunt peste 300 de biserici din Brazilia, 187 din Romania, 112 din SUA, 63 din Filipine, 64 din Mexic, numeroase biserici din Africa, Asia, Australia… si lista continua cu zeci de biserici de pe intreg mapamondul.

Biserica suntem noi, cei vii, care formam trupul lui Iisus! Ce privilegiu! Si ce binecuvantare sa avem parte de atatea lacasuri de inchinare, de la cele mai aratoase, pana la cele mai modeste. Insa toate calde si primitoare, cu oameni dornici de a trai dupa Cuvantul Sau. Pentru ca, iata, Domnul e gata sa revina!

Comunicarea este vitala intre membrii aceleiasi comunitati, dar si intre comunitati diferite. Pentru ca toti avem acelasi tel, si trebuie sa mergem pe acelasi drum, deschis de Domnul Iisus.

Proiectul s-a dezvoltat ulterior si prin productia de video-uri, scopul fiind proclamarea intreitei solii ingeresti (Apocalipsa 14:6) si chemarea din Matei 24:14, care vizeaza propovaduirea Evangheliei in toata lumea, ca semn clar al sfarsitului acestui pamant.

Scoala de Sabat online

O alta productie de video-uri importanta o reprezinta Scoala de Sabat online, pagina dedicata in mod special avand in prezent un numar de 94.689 aprecieri.

„In fiecare saptamana, un pastor diferit preda lectia saptamanala. Publicam sapte videoclipuri, cate unul pentru fiecare zi din saptamana. De asemenea, prezentam meditatii speciale pentru altarul de seara”, a declarat Josue Schmidt.

A doua venire a Domnului Hristos este o tema constanta a intalnirilor din mediul online pe pagina Adventist Churches, ceea ce atesta o preocupare a membrilor pentru acest subiect, atat de important pentru viata vesnica alaturi de Iisus.

Josue Schmidt si-a exprimat in mod special dorinta ca Uniunile de Conferinte sa ofere sprijin acestui proiect, prin fotografii ale bisericilor apartinatoare. Implicarea Uniunilor de Conferinte din toate zonele ar mari instantaneu numarul bisericilor care sa raspunda la acest proiect, astfel in scurt timp comunitatea ar putea atinge cifra record de 1 milion de urmaritori ai paginii de Internet. Acest fapt ar fi extrem de incurajator pentru membrii adventisti din toata lumea!

Indemnam prin acest articol pe toti aceia care doresc, sa contribuie fie prin participarea la proiect, fie prin distribuirea paginii de internet. Fiecare Biserica din lume are posibilitatea de a se alatura printr-o fotografie si un verset biblic incurajator (optional) pentru cititori. Efortul nu este prea mare, iar rezultatele sunt vizibile, mediul online facilitand o comunicare rapida si eficienta.

Intr-o lume confuza, plina de conflicte, si ale carei valori s-au pierdut in negura vremurilor, a fi uniti in asteptatrea Mantuitorului reprezinta un mare atu. Sa-L asteptam cum se cuvine pe Domnul nostru iubit, in rugaciune, iubire fata de semeni si stand langa Cuvantul lui Dumnezeu.

Maranatha!

Articol de Dana Dobre

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.