O biserica va fi construita in Muntii Bucegi la peste 2200 de metri!

O biserica va fi construita in Muntii Bucegi la peste 2200 de metri!

platou-becegi-biserica

In zona protejata din Masivul Bucegi va fi ridicat un lacas de cult, cu hramul Schimbarea la Fata. Biserica nu are deocamdata aviz de constructie.

In schimb, in weekend, s-a desfasurat deja un ceremonial religios, in creierii muntilor, in prezenta IPS Casian, dus la peste 2.200 de metri cu masina de teren. Lacasul de cult va fi ridicat in memoria eroilor neamului, in parcul natural Bucegi, o arie protejata.

Presa a relatat ca zeci de preoti si maicute au participat la sfintirea locului unde va fi ridicata biserica cea noua, insa oficialii BOR dezmint informatia si arata ca a fost vorba despre altceva: Acatistul Sfintei Cruci si o slujba de pomenire a eroilor neamului la implinirea a 100 de ani de la inceputul Primului Razboi Mondial (1914).

Arhiepiscopia Bucurestilor sustine ca a obtinut aviz din partea Administratiei Parcului Natural Bucegi, inclusiv pentru accesul auto pe munte si amplasarea provizorie a unui cort in forma de biserica, fara fundatie. Antena 3 precizeaza ca, la finalul ceremonialului religios, slujitorii Bisericii au facut fotografii cu tabletele si smartphone-urile personale. Biserica ce se va ridica in Bucegi va fi unicat in Romania, fiind construita la 2.269 de metri altitudine.

Pentru ea, BOR a primit un teren de 3.000 de metri patrati in folosinta gratuita din partea Consiliului local Busteni si aviz de construire de la Consiliul Stiintific al Parcului Natural Bucegi.

Mai ramane ca CJ Prahova sa aprobe Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Dupa aprobarea PUZ, va fi realizat proiectul pentru autorizarea viitorului lacas de cult si va fi intocmita documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Reprezentantii BOR subliniaza ca biserica de pe Platoul Bucegi va fi construita abia dupa obtinerea autorizatiei de construire. Deocamdata, pe locul unde se va ridica biserica a fost amplasat un cort de cativa metri, transmite TVR.

Sursa: Ziare.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.