O biserica din Brazilia investeste zecimea si darurile pentru a construi corturi pentru persoanele fara adapost. Ea a decis sa construiasca corturi cu bani stransi din zecime, astfel incat oamenii care traiesc pe strazi sa aiba un locsor in care sa se protejeze de frigul iernii.

Pastorul Renato Jose Barbosa impreuna cu congregatia sa au construit corturi din lemn pe care le-au acoperit cu folie de plastic. Au impartit oamenilor strazii aceste corturi si de asemenea i-au ajutat cu alimente si imbracaminte.

Proiectul bisericii pentru sprijinirea oamenilor fara adapost se numeste „Iisus Semanatorul Cuvantului, va veni!” si isi propune sa raspunda nevoilor persoanelor fara adapost din orasul San Paulo.

Aceasta initiativa a aparut atunci cand impreuna cu sotia mea am mers pe strazile orasului si am vazut numerosi oameni fara locuinta cum dormeau si isi petreceau viata pe strazi.

Era destul de frig afara iar oamenii erau infometati si tremurau. Erau nevoiti sa se deplaseze incoace si incolo pentru a se incalzi cat de cat. Atunci ne-am gandit la o modalitate pentru a atenua situatia acestor oameni nevoiasi”, a declarat pastorul.

Aproximativ 700 de oameni dorm in aer liber intr-un cartier al orasului. Pastorul a solicitat voluntarilor sa actioneze imediat, pentru a-i ajuta pe sarmani.

Scopul nostru este de a oferi un cort pentru fiecare persoana care traieste pe strada. Trebuie sa ii protejam de frig si ploaie in acest sezon de iarna. Biserica trebuie sa-i ajute pe cei care sunt in nevoie” a spus pastorul Barbosa, mentionand ca acesta este un „mandat biblic”.

Tot el a adaugat ca guvernul a „abandonat” persoanele fara adapost iar Biserica trebuie sa intre in actiune, deoarece are obligatia de a ajuta.

Zecimile si darurile bisericii sunt investite in oameni sarmani care au nevoie de ajutor”, a explicat pastorul.

%d blogeri au apreciat: