biblie de buzunarUn veteran de razboi in varstă de 89 de ani, a relatat modul in care o Biblie de buzunar pe care a purtat-o aproape de inima lui, i-a salvat viata in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Reporterul Jeri Rowe de la Greensboro News-Record, l-a intervievat recent pe Doc Long, care va implini curand 90 de ani. Acesta a spus ca a fost incorporat in armata la varsta de 19 ani, iar matusa sa i-a daruit o Biblie care avea numele sau gravat in aur pe coperta.

 

“Vreau sa porti aceasta Biblie cu tine in fiecare zi, langa inima ta si sa citesti din ea oriunde te vei duce”, i-a spus matusa lui Long. Asa a facut pana in cea mai intunecata zi din viata lui: 13 noiembrie 1944.

In acea zi, Long a fost ranit de doua ori, in mana si in picior, a pierdut mult sange si si-a pierdut cunostinta. In jurul lui gloantele si bombele explodau, dar el nu-si aminteste nimic despre acest moment.

Spre seara si-a revenit dar nu era nimeni langa el. A auzit strigatele a doi camarazi raniti ca si el care strigau dupa ajutor. Nu era nimeni insa care sa-i salveze. Long a petrecut toata noaptea care a urmat in meditatie si rugaciune. El si-a reamintit cuvintele din Psalmul 23 “Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie.”

“Doamne, ai mila de mine”, s-a rugat el intreaga noapte. In dimineata urmatoare, un soldat francez a venit in ajutorul lui. A fost transportat la spital unde a primit ingrijiri medicale, dar a ramas cu bratul drept paralizat. Dupa externare si lasarea la vatra i-au fost returnate toate lucrurile personale.

A constatat cu uimire, ca Biblia lui, pe care o purta in buzunarul de la piept, fusese strapunsa de o bucata de srapnel. El si-a dat seama ca numai o minune a facut ca Biblia sa opreasca srapnelul sa nu ii atinga inima.

“Acesta a fost raspunsul la rugaciunile mele. Dumnezeu a avut mila de mine. El a facut-o”, a marturisit cu lacrimi in ochi batranul militar.

Sursa: christiannews.net