Read Time:1 Minute, 54 Second


Care sunt caracteristicile unei biserici autentice si ce trebuie facut pentru a avea o comunitate sanatoasa din punct de vedere spiritual?

Tim Challies, pastorul bisericii Grace Fellowship din Toronto, Canada, spune ca majoritatea oamenilor au impresia ca dimensiunea bisericii, numarul de botezuri si marimea bugetului comunitatii sunt indicatorii care marcheaza succesul unei bisericii.

Cu toate acestea el declara ca aceste caracteristici nu sunt deloc esentiale in ceea ce priveste alinierea bisericii la Evanghelie. Pastorul spune ca alti factori sunt importanti pentru a stabili utilitatea, succesul si mai ales misiunea bisericii.

„Trebuie sa cunoastem care sunt valorile Bibliei si mai ales ce pretuieste Dumnezeu cel mai mult. Abia dupa ce vom sti acestea, sa ne intrebam daca biserica noastra se conformeaza acestor principii”, sustine Tim Challies.

„Nu vedeti ca foarte putini oameni din afara bisericii vin la credinta? Multe biserici au ajuns la o prosperitate interna deosebita, dar la o saracie accentuata in ceea ce priveste cresterea credintei si a numarului de membri? Trebuie sa fim o biserica bogata spiritual, care sa intoarca oamenii la Iisus Hristos”, a concluzionat pastorul.

El a vorbit de asemenea si de lipsa de interes a bisericilor fata de actul religios si raportarea lor la enoriasi: „Unele biserici sunt atat de orientate spre latura economica, incat proprii lor copii sunt neglijati”.

Pastorul a subliniat faptul ca biserica trebuie sa aiba o relatie apropiata, permanenta si benefica cu comunitatea locala in care isi desfasoara activitatea.

„Unul dintre idealurile noastre ca și crestini este acela ca bisericile noastre trebuie sa ajunga la oamenii din lume si sa-i influenteze pentru a descoperi Adevarul. Dumnezeu ne-a pus in locuri geografice diferite, iar noi trebuie sa ajungem la oamenii din jurul nostru.”

Un alt factor important sugerat de pastorul canadian este unitatea dintre crestini. „Oare oamenii din bisericile noastre vor sa fie impreuna? Daca nu, asta inseamna dezbinare. Un trup nu trebuie sa fie dezbinat, ci unit”, a aratat Challies.

In final, pastorul canadian a intrebat: „Biserica noastra vrea sa se roage? Avem nevoie de biserici care se roaga fierbinte si ma tem ca putine biserici fac acest lucru. Voi va rugati in timpul saptamanii? Va intalniti la biserica sa va rugati? Este importanta rugaciunea pentru voi, sau o faceti doar cand aveti nevoie de ceva?”

Foto: loveworldnews.com

Dana Dobre

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Nu-ți spun adio, mamă!
Next post Încredințează-ți zilnic viața