Read Time:2 Minute, 45 Second

Cititorul titlului, imediat, in prima faza, ne poate ataca, poate aduce o critica obiectiva: Cum sa nu existe atei??? Atatea asociatii, persoane, legislatii care promoveaza viata fara Dumnezeu, care promoveaza ateismul nu cunoasteti? Cum de sustineti ca nu exista atei?!

Ateul se defineste pe sine insusi, ca fiind omul fara un Dumnezeu, independent fata de orice si oricine, liber-cugetator, un om complet liber.

Va intreb, dragi cititori, ati intalnit vreodata un om, care in vorba si in fapta sa nu aiba un dumnezeu??? Unul cat de mic. Ati intalnit oameni care sa fie 100% liber cugetatori? Sa nu depinda de reguli, sisteme, legislatii, mode si cutume? Ati intalnit vreodata un om care sa nu depinda de nimic? Eu inca nu l-am intalnit.

Eu am intalnit oameni care se declara atei, care si-au inchinat viata totusi cuiva, sau la ceva. Ateul care si-a inchinat viata partidului, placerilor sau a virtutilor sau a persoanelor. Cei mai populari atei din Corea de Nord se inchina statuilor gigant sau in fata fotografiilor parintilor patriei.

Rick Warren a scris o carte foarte buna: Viata condusa de scopuri. Dincolo de ceea ce sustine el, eu cred ca nu e om sanatos fara un scop in viata, bun sau rau. Si cand mananci ai un scop! Credinciosul are un scop inalt, scop ultim, pe Dumnezeu. Ateul are un scop mai mic sau mai mare, oricum limitat, sub Dumnezeu.

Omul este prin natura lui o fiinta religioasa. El se leaga de ceva sau cineva in afara lui. A spus-o marele Eliade si au spus-o multi filozofi.

Biblia ne spune: “Zis-a nebunul in inima lui, nu este Dumnezeu”. Numai nebunul sau bolnavul grav psihic poate sa spuna cu acea siguranta de neclintit ca nu exista Dumnezeu, ca nu are un scop in viata, ca nu are un cod de legi sau de reguli, ca nu depinde de nimeni si de nimic!!! (Saracul de el, prin nebunia lui este cel mai dependent, fie de prieteni, fie de familie, fie de medici, fie de medicamente si de clinica de psihiatrie, chiar daca nu o recunoaste).

Diferenta dintre Dumnezeu nostru si cel al ateului este ca ateii au un dumnezeu mic, limitat. Precum yoghinii si budistii, ateii zic: Doar prin propriile mele forte!!! Asa o fi? Cu ce contribuie efectiv ateul batailor inimii sale? Cu ce contribuie el respiratiei minunate din interiorul plamanilor, eu nu stiu!!!

Cunoscutul ateu Richard Dawkins s-a declarat de curand un crestin laic. Nu vreau sa comentez contextul spuselor sale, insa cand un ateu se declara “crestin laic”, inseamna ca dincolo de ratiune este loc si de credinta pentru teoriile sale. Nu e chiar absolut sigur de teoriile sale darwiniste sau neo-darwiniste.

Ateii au nevoie de acte de credinta pentru multe din ipotezele lor. Din moment ce actul de incredere (credinta) face parte din natura omului, fie ca e vorba de o credinta mai mica sau mai mare, acest lucru confirma ca nu exista atei!

Nu stiu ce a facut pe patul de moarte ateul Cristopher Hitchens, dar ceea ce stiu este ca a afirmat intr-o lucrare: Dumnezeu nu e mare! Deci a recunoscut ca exista Dumnezeu, dar ca pentru el nu e mare.

Dragi asa-zisi atei, cugetati la un dumnezeu mai mare, la Dumnezeu!

Autor: Iulian Bobe

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Nu exista atei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Omul asezat
Next post 63 dintre fetele rapite de Boko Haram, au ajuns acasa. „Dumnezeu le-a oferit ocazia sa scape”, a declarat un oficial nigerian
%d blogeri au apreciat: