Read Time:2 Minute, 56 Second

Nepotul lui Benny Hinn critica teologia prosperitatii: „I-am exploatat pe cei saraci luandu-le si ultimul ban din buzunar”

Nepotul lui Benny Hinn, care este pastor in California de Sud, critica teologia si invatatura despre „prosperitate” a unchiului sau, explicand cum l-a afectat personal acest lucru. Teologia pe care unchiul meu o promoveaza este „stramba”, a spus el.

Intr-un interviu exclusiv acordat unui post TV, Costi Hinn a descris familia Hinn ca un hibrid intre o „familie regală” (bogatie si opulenta) si „mafie” (aplicarea stricta a legilor mafiote).

El a povestit ca prima data cand a spus ceva public despre familia sa, a primit un telefon de la un membru al familiei care i-a spus „trebuie sa taci, sa nu vorbesti despre familie”.

Totodata Hinn relateaza modul de viata luxos pe care il are familia sa care „isi traieste visul”: zboruri cu avion privat in Monte Carlo si in alte locuri exotice, cazare in apartamente luxoase care costa 25.000 de dolari pe noapte, etc.

Moderatorul l-a intrebat pe Hinn cum justifica unchiul sau predicarea mesajului lui Iisus, care nu a fost un om bogat, cu un stil de viata asa de luxos.

Teologia pe care o promoveaza Benny Hinn si altii ca el este „stramba”. Daca luam Biblia si citim ceea ce ne-a invatat Iisus despre promisiunile cerului, despre gloria si bogatiile care se gasesc acolo, atunci trebuie sa fim atenti la viata noastra actuala pentru a obtine bogatiile ceresti, nu pe cele lumesti.

Nu pentru bogatiile din lume trebuie sa bata inima crestinului, a continuat Costi Hinn, daca avem bogatii trebuie sa fim generosi si sa facem lucrari bune.

Daca Dumnezeu ne-a binecuvantat cu mult, avem o responsabilitate mare

Dar, daca suntem saraci, Iisus tot ne iubeste si are un plan cu viata noastra. Este cu noi in saracia noastra, iar speranta Raiului este incomparabila cu toate bogatiile lumesti si placerile pamantesti temporare.

Esenta predicarii prosperitatii este o formula stereotipa potrivit careia daca facem anumite lucruri, vom deveni bogati si este ceea ce doreste Dumnezeu, a explicat Hinn.

Aceasta abordare a crestinismului determina pe oamenii saraci din natiunile paupere sa dea ultimii lor banuti predicatorilor prosperitatii, in speranta ca vor primi binecuvantari materiale. Pastorii adevarati din biserici trebuie sa se ridice si sa spuna: „Nu, nu acesta este crestinismul, nu asta ne invata Biblia”.

Costi Hinn a marturisit ca este „dezgustat” de Ego-ul sau anterior, dar, din fericire, puterea Evangheliei l-a schimbat total, iar Evanghelia include atat veste rea a pacatului real cat mai ales vestea buna a sperantei.

Slujba noastră ca predicatori si pastori este sa spunem oamenilor toate acestea, pentru ca oamenii sa constientizeze, sa inteleaga si sa aleaga cu discernamant de partea cui vrea sa se situeze.

Vestea proasta este ca am fost lacom, am fost foarte ambitios, am facut lucruri gresite, am fost invatat lucruri gresite, am profitat de oameni si i-am exploatat pe cei saraci luandu-le poate si ultimul ban din buzunar, in timp ce ma foloseam de Iisus pentru a face acest lucru.

Dar Evanghelia inseamna vestea buna: Iisus a murit pe cruce pentru a-mi ierta pacatele, ma iubește asa cum sunt, cu toata mizeria si lacomia mea, iar daca vreau cu adevarat sa ma schimb, El ma asteapta cu bratele deschise.

El mi-a schimbat inima si acum nu mai am nici o legatura cu stilul meu de viata din trecut. Regret ceea ce am facut si Iisus stie asta, a spus la finalul interviului Costi Hinn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prabusirea Americii este inevitabila Previous post Prabusirea Americii este inevitabila – Avertismentul unui pastor intr-o emisiune televizata
Sase din cele zece porunci sunt relevante Next post Sase din cele zece porunci sunt relevante. Asa cred britanicii, conform unui sondaj