Nelu Burcea, director asociat in cadrul Bisericii Adventiste Mondiale: Omagiu in memoria fostului secretar general ONU, Boutros Boutros-Ghali

Nelu Burcea, director asociat in cadrul Bisericii Adventiste Mondiale: Omagiu in memoria fostului secretar general ONU, Boutros Boutros-Ghali

npr.orgDirectorul Asociat al Departamentului de Relatii Oficiale si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste Mondiale a adus un vibrant omagiu fostului secretar general al ONU Boutros Boutros-Ghali, care a murit marti la varsta de 93 de ani.

Diplomatul egiptean care a condus Natiunile Unite din ianuarie 1992 pana in decembrie 1996 a murit intr-un spital din Cairo, dupa ce fusese internat saptamana trecuta pentru o fisura de bazin.

Suntem profund intristati de vestea mortii fostului secretar general al ONU Boutros-Ghali”, a declarat Nelu Burcea, director asociat al Departamentului de Relatii Oficiale si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste Mondiale.

A fost un elocvent purtator de cuvant pentru toleranta si drepturile omului. Un om care de-a lungul intregii sale vieti a sustinut si promovat crearea unei lumi mai bune si mai drepte”, a adaugat Burcea.

El a mentionat ca Boutros-Ghali a facut parte din minoritatea crestinilor copti dintr-o tara islamica, unde a trait si a lucrat mai multi ani. Fostul secretar general al ONU a lucrat ca profesor de drept si relatii internationale la Universitatea din Cairo intre 1949 si 1979. Ulterior a devenit adjunctul ministrului de externe al Egiptului.

Dr. Boutros-Ghali a cunoscut personal provocarile cu care se confrunta multe minoritati religioase din intreaga lume. Mandatul pe care l-a avut la ONU, a fost unul dificil din cauza tranzitiei din anii imediat urmatori incheierii razboiului rece. Aliantele fluctuante si dinamica puterii in schimbare au facut dificil de gestionat noua comunitate internationala, dar consideram ca fostul secretar general a fost o voce puternica pentru cei slabi. El a gestionat in timpul mandatului sau mai multe crize mondiale, printre care divizarea Iugoslaviei si genocidul petrecut in Rwanda”, a spus Burcea.

Consiliul de Securitate al ONU a pastrat marti un moment de reculegere pentru Dr. Boutros Boutros-Ghali, primul african care a fost ales la sefia ONU, relateaza Adventist Review.

In numele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Saptea ne exprimam regretele noastre doamnei Boutros-Ghali si familiei, precum si comunitatii Natiunilor Unite, care au pierdut un eminent si influent lider”, a incheiat Burcea.

Foto: npr.org

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.