Interviu cu pastorul Cornel Pavel Darvasan

Interviu cu pastorul Cornel Pavel Darvasan – Nadajduind impotriva oricarei nadejdi

Interviu cu pastorul Cornel Pavel Darvasan

Nimeni nu este imun la atacurile celui rau. Atacurile lui Satan sunt indreptate cu mare putere catre pastori. El incearca sa invinga si sa descurajeze pe toti crestinii, manifestandu-se „ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita” (1 Petru 5:8). Pastorii, din cauza menirii lor, sunt vizati in mod special de catre dusmanul nostru comun.

Este important pentru poporul lui Dumnezeu sa caute si sa aiba intelepciunea de a ajuta pastorii care trec prin situatii delicate sa se reabiliteze.

De asemenea Scriptura invata ca este mai bine sa fie iertati si mangaiati, ca sa nu fie doborati de prea multa mahnire (2 Corinteni 2:7, 8) din cauza pedepsei pe care cei mai multi o acorda cu usurinta.

Dar, cum dragostea lui Dumnezeu intrece orice pricepere, Cuvantul Scripturii lumineaza oamenii si atunci cand sunt fericiti, si cand sunt nefericiti. Mantuitorul acestei lumi nu a venit ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. A venit ca sa mantuiasca ce era pierdut.

De curand a avut loc inaugurarea Centrului Crestin Sapientia si, pentru ca pastorul acestui locas este o persoana cunoscuta in mediul crestin, o persoana care a carei experienta de viata a starnit numeroase reactii si comentarii in mediul online si nu numai, dorim sa-i adresam cateva intrebari pastorului Cornel Pavel Darvasan, sa incercam sa-l cunoastem si sa vedem cum a demarat acest proiect.

Cine este Cornel Pavel Darvasan

Afirmativ.com (A): Cateva cuvinte despre dumneavoastra pentru cei care nu va cunosc dar si pentru cei care va cunosc.

Cornel Pavel Darvasan (C.P.D.): Sunt un om simplu, fiu de tarani, predic cu pasiune Evanghelia lui Isus Hristos, am avut o perioada de agonie in care am invatat cum e sa fii zdrobit de cei pe care-i iubesti, dar care, prin harul lui Dumnezeu, care este de ajuns, am fost ridicat de puterea lui regeneratoare, sa pun in valoare darurile pe care Dumnezeu le-a asezat in mine.

A: Ce reprezinta Centrul Crestin Sapientia si cum a luat fiinta?

C.P.D: Dupa cinci luni de la un moment dramatic din viata mea, am considerat ca trebuie sa predic din nou, pentru ca aceasta este chemarea mea. Pentru ca in cadrul oficial bisericesc nu a mai fost posibil lucrul acesta, am recurs la o forma de prezentare a evangheliei mai complexa, prin multe activitati. Acesta este Centrul Crestin Sapientia (Intelepciune) si ne rugam ca Domnul sa ne dea mai multa intelepciune din lumina Sa.

A: V-ati gandit vreodata ca acest centru sa dispuna de o cladire in care sa-si desfasoare activitatile?

C.P.D: M-am gandit dar era un gand frumos doar. Intr-o noapte am avut insa un vis foarte aievea. Se facea ca predic intr-o sala mare cu doi stalpi la mijloc. Pe vremea aceea predicam intr-o sala publica la Rin Grand Hotel. Le-am marturisit fratilor acest vis. Unul dintre ei mi-a spus sa ne rugam pentru el ca daca Dumnezeu il ajuta, va fi bine de noi. Ne-am rugat si dupa o saptamana fratele Ion Panait a spus zambind: ,,Stiu ce sala ai visat’’. Construise o pensiune in urma cu ceva vreme, pe care a pierdut-o la banca.Aacum a recuperat-o si a hotarat sa o puna la dispozitia centrului nostru.

A: Ce se intampla la Centrul Crestin Sapientia?

C.P.D: Primul lucru a fost infiintarea unei biserici crestine independente de rit adventist de ziua a saptea cu deschidere larga pentru toti cei care cauta rostul vietii. Avem planuri mari, o sa facem cursuri de limbi straine, emisiuni tv si alte activitati care tin de Evanghelie in toate formele ei.

A: Cine este implicat efectiv in administrarea acestui locas ?

C.P.D: Suntem o echipa de oameni pe care viata ne-a rostogolit ca in masina de spalat, dar care nu ne-am pierdut nadejdea. Dorim sa facem voia lui Dumnezeu si sa fim intelepti.

A: Ce planuri de viitor aveti?

C.P.D: Planurile de viitor le punem in mana Domnului, ne dorim o televiziune online si poate si una prin satelit, dar mai intai o emisiune la un post national.

A: Ati marturisit despre ultimul an, ca fiind unul de mare cumpana. Ne puteti lamuri in ce sens?

C.P.D: De un an si 6 luni am grija singur de trei copii, mama lor e in Germania si are viata ei, ii dorim sanatate si fericire, noi suntem bine, lucrurile nu sunt ideale, dar stim in Cine credem si stim Cine ne cunoaste inima.

A: Care a fost cea mai importanta lectie pe care ati invatat-o din greselile trecutului ?

C.P.D: Ca pentru unii oameni nu existi decat atata timp cat prestezi in folosul lor, iar daca te-ai impiedicat, nu mai esti bun si chiar esti anulat ca persoana, ca istorie. Dar fiind facut pres, chiar de acolo mai ai o sansa la Dumnezeu.

A: Exista multi crestini care trec prin situatii delicate sau caderi. Ce le recomandati ?

C.P.D: ,,Pe cel ce vine la Mine’’, zice Isus, ,,nu-l voi izgoni afara’’. Este fagaduinta de care ne agatam cu totii.

A: Un cuvant de incurajare pentru cititorii Afirmativ.com.

C.P.D: Afirmativ.com este un site crestin care scoate in evidenta multe evenimente si lucruri bune. Sa facem si noi acelasi lucru, sa cautam sa nu privim pe nimeni de sus, nici atunci cand ii intindem o mana sa-l ridicam. Si trebuie sa nu uitam niciodata ca ,,cel ce sufera are drept la mila prietenului. Chiar daca paraseste frica de Domnul’’ (Iov 6:14). Se cunoaste atat de putin acest text. Fii un astfel de prieten milos!

A: Va multumim pentru acest interviu si va mai asteptam cu vesti bune. Dumnezeu sa va dea putere!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.