Motive intemeiate pentru care sa nu-ti inseli partenera(ul) de viata

Intr-un cuplu, daca oricare dintre cei doi sunt infideli, inevitabil se ajunge la probleme. Si totusi de ce oamenii inseala, mai ales cand pot face atat de mult rau persoanei la care tin? Oamenii inseala din diverse motive, dar cei mai multi din cauza ca nu au maturitatea sau integritatea sa faca ceea ce trebuie, in pofida a ceea ce simt fizic si emotional.

Cunoastem multe cupluri in care barbatii isi cauta alte partenere decat sotiile. Se pare ca si femeile recurg la aceste practici. Care ar fi motivele pentru care fac asta? Sa fie oare insatisfactie pe plan sexual?

Multi sunt de parere ca o casnicie solida sta in mainile unei femei. Femeia este cea care poate sa tina un barbat langa ea, folosind mici trucuri. Asadar, ea trebuie sa-i mentina sotului un permanent interes pentru viata lor sexuala. Asta nu exclude ca si barbatul sa-si faca partea lui.

As vrea sa prezint cateva motive intemeiate pentru care sa nu-ti inseli partenera (ul) de viata:

In primul rand, cea mai extrema forma de a face cuiva rau intr-o relatie este sa va inselati.

In clipa in care ai inselat, casnicia ta e destramata. Chiar daca sotul/sotia nu a aflat, tu stii ca ai facut-o.

Pe langa faptul ca inseli, inevitabil trebuie sa minti, sa te furisezi, sa te ascunzi si sa fii fatarnic. Pe scurt, sa fii si sa te simti murdar. Respectul de sine se diminueaza, si daca nu te respecti pe tine, atunci nici cei din jur nu o vor face.

Pe de alta poarte, nu inseli o singura persoana, ci mai multe: copiii (in caz ca sunt) cat si persoana cu care inseli, pentru ca ea cu siguranta stie ca esti intr-o relatie.

As continua cu o regula de bun simt elementar care poate fi aplicata pe toate planurile, de la sentimental la social. Confucius spunea: „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.” Asadar, am putea apela mai intai la un minimum de respect pe care esti dator sa-l arati persoanei cu care ai hotarat sa-ti petreci tot restul vietii. Facand acest lucru nu arata decat lipsa de respect pentru partener si pentru relatie in sine. Si facand ceva ce stii ca este gresit poate duce pana la lipsa de respect fata de tine.

Un alt motiv pentru care partenerii nu ar trebui sa se insele, ar fi acela ca ei pot contacta diverse boli venerice, iar repercusiunile acestora ar putea fi simtite in cazul unei sarcini. Pentru barbati in mod special, nu cred ca este usor sa ti se nasca un copil infectat din cauza unei escapade pe care ai si uitat-o deja. De asemenea, in momentul in care te gandesti sa-ti inseli sotia, mai gandeste-te si la faptul ca tu ai o sora, o mama sau o fiica, care ar putea fi inselate, la randul lor, de barbatii pe care ii au alaturi. Acelasi lucru valabil si pentru femei. Niciunei femei cu minim de onoare nu i-ar place o cumnata “accesibila”.

Nu poti fi fericit/a cand faci raul, chiar daca unii pretind acest lucru.Cand pastrezi ce ai mai bun pentru partenerul(a) ta si imparti cu el (ea) emotii si trairi, rutina si plictisul vor disparea si veti gasi bucuria unul in altul.

Iata cateva intrebari pe care fiecare om normal, ar trebui sa si le puna, in caz ca are tendinta de a calca stramb: Cum va reactiona sotul meu (sotia mea) cand va afla acest lucru? Cum ma voi simti dupa aceea? Cum m-as simti daca mi-ar face el/ea acest lucru? Ce vor simti alti oameni despre mine daca afla ca mi-am inselat partenerul de cuplu?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.