Mormantul lui Iosif a fost incendiat

Mormantul lui Iosif a fost incendiat de un grup de palestinieni

Mormantul lui Iosif a fost incendiat

Un grup de palestinieni au incendiat vineri in zori mormantul lui Iosif din orasul palestinian Nablus, situat in partea de nord a Cisiordaniei ocupate – un loc venerat de evrei – in ziua in care miscarea islamista Hamas, care controleaza Fasia Gaza, a chemat la o zi de „furie” impotriva Israelului, dupa doua saptamani de violente in regiune.

Zeci de palestinieni au lansat cocteiluri Molotov asupra sitului, loc de pelerinaj pentru evreii religiosi si sursa de tensiune intre israelieni si palestinieni in trecut, a precizat politia palestiniana, relateaza AFP si Reuters, citate de ziare.com.

Circa 100 de oameni au participat la acest act de sacrilegiu impotriva mormantului patriarhul biblic Iosif, potrivit armatei israeliene, citata de Reuters. Ei au fost indepartati de la locul incidentului de fortele de securitate palestiniene ajunse in zona, dar nu inainte de a incendia sectiuni din mormant.

Atacul, care a provocat importante pagube, intervine in timp ce palestinienii si israelienii sunt angajati de doua saptamani in confruntari soldate deja cu 32 de morti si peste 1.000 de raniti de partea palestiniana, precum si cu sapte morti si zeci de raniti de partea israeliana, consemneaza ilpost.it.

Pentru evrei, mormantul gazduieste ramasitele lui Iosif, unul din cei doisprezece fii ai lui Iacov, care a fost vandut de fratii lui si dus in Egipt, de unde trupul sau a fost readus in conformitate cu traditia biblica.

Situl, unde palestinienii afirma ca s-ar afla mormantul unui seic local, a fost scena unor confruntari sangeroase in trecut, mai ales in timpul celei de-a doua Intifade (2000-2005).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.