Mobilier cu stil, pentru casa ta

Mobilier cu stil, pentru casa ta

Să decorezi o casă nu e o treabă ușoară. Decorarea interiorului unei case poate fi costisitoare, chiar dacă se decorează doar o singură cameră sau întreaga casă. Cum vă amenajaţi casa cu bun gust şi buget rezonabil ? O întrebare la care vom încerca să răspundem în materialul următor.

Ideile de case cu buget rezonabil pleacă de la două lucruri esenţiale, un plan şi bunul gust. Pentru a vă limita la un buget restrâns, este absolut necesar să vă faceţi un plan. Dacă nu aveţi un plan, veţi ajunge în magazin şi veţi cumpăra toate nimicurile care va atrag, veţi cheltui mult, veţi pierde mult timp şi odată ajunşi acasă, veţi constata că nu aţi luat exact ce vă trebuia.

Canapea 3 locuri picioare lemn negru tapitata cu catifea roz pudrat Blossom

Planificarea este esenţială pentru orice proiect şi este cu mult mai importantă atunci când este vorba de un buget restrâns. Nimeni nu îşi doreşte să se apuce de treabă şi să constate la final că nu îi ajung banii.

Când facem referire la bunul gust, trebuie să ne gândim doar la lucrurile care vă plac, care creează o armonie şi cu care vă identificaţi. Pe un site de specialitate, puteţi găsi sugestii care v-ar ajuta foarte mult în a găsi acea armonie pe care o doriţi în amenajarea casei dvs.

Scoateţi de pe internet câteva poze cu piese de mobilier sau de decorat care v-au plăcut. Le puteţi insera într-un power point, într-un singur slide, aproximativ 10 din obiectele care v-au plăcut, încercând să vedeţi care se potrivesc între ele.

Consola tip Bar model Bicicleta din fier si lemn Epic

Când veţi face asta, veţi realiza care sunt în armonie şi care nu. Comparaţi şi asortaţi imaginile între ele şi aşa veţi putea stabili o idee de unde să porniţi.

După ce aţi terminat panoul cu idei, panou în care ar fi ideal să fie implicaţi şi partenerul de viaţă şi copiii, dacă aveţi familie şi vă gândiţi cum aţi putea implementa visul la dumneavoastră acasă.

Cel mai bine este să porniţi de la ceea ce aveţi deja în casă. Analizaţi lucrurile cu alţi ochi. Dacă ar fi să schimbaţi culoarea bibliotecii? Dar dacă aţi schimba doar husa canapelei sau covorul? Sau poate doar lustra şi perdelele?

Ideea acestui panou este că vă ajuta pentru următorul pas important în amenajarea unei case cu buget mic: PLANUL!

După ce aţi găsit inspiraţie pentru design şi aţi stabilit stilul pe care vreţi să-l adoptaţi, împărţiţi proiectul în componente – parchet, mobilier, vopsea, decor etc. Vedeţi unde vă încadraţi cu bugetul. Nu uitaţi de preţul pentru manoperă, la care este de preferat să adăugaţi o valoare mai mare decât cea indicată pe internet. Întotdeauna există situaţii neprevăzute în lucrul cu meşterii.

Cum alegi mobilierul

În cazul în care achiziţionaţi mobilă nouă, este indicat ca mobila să fie aleasă cu gândul la viitor, în special în cazul camerelor pentru copii. Pentru că mobila nu se schimbă foarte des, este indicat să se folosească mobilă pentru adulţi în camerele copiilor, dar cu diverse ornamente sau culori care să arate că acolo locuieşte un copil.

Aici vă puteţi juca cu palete de culori pe pereţii camerei, obiecte de decorat inspirate din lumea atât de bogată a copiilor, iar avantajul este că atunci când aceştia vor creşte, pereţii pot fi revopsiţi în funcţie de vârsta acestora şi preferinţe, mobila rămânând aceeaşi.

În restul casei este indicat să se folosească mobilă care să fie în primul rând utilă şi pe cât posibil să poată fi mutată uşor sau readaptată diverselor nevoi.

Este de reţinut că într-o cameră, termenul de decor se referă la folosirea diverselor obiecte care nu au alt rol decât de a decora camera, de a schimba imaginea camerei, punând accent pe diverse obiecte cum ar fi opere de artă sau draperii, covoare decorative, masa de cafea, perne pe canapele etc.

Etajera suspendabila cu polita lemn natur si cadru din fier maro

Alegerea unui stil minimalist pentru a decora interiorul casei va costa mai puţin în comparaţie cu stilurile ornate şi vă permite să fiţi în trend cu stilurile de design viitoare prin mici schimbări.În designul interior, minimalismul este definit de culori neutre, mai ales cele monocromatice, folosirea de materiale naturale, dulapuri şi mobilier cu linii drepte.

Iluminatul ar trebui să fie discret, dar din belşug. Asiguraţi-vă că folosiţi puţine accesorii, iar când alegeţi un produs, optaţi pentru una sau două bucăţi mari, nu pentru mici porţiuni din diverse stiluri. Reţineţi că un stil minimalist implică şi păstrarea unei imagini de curăţenie şi ordine.

Astfel că pentru idei pentru decorarea casei cu un buget rezonabil se găsesc zeci de variante, totul este să găsiţi stilul prin care să creaţi atmosfera unui cămin armonios.

Contact

PRO GSM SRL
RO17989072
str. Alessandria, nr. 4
Alba Iulia, România
+(40) 0749 062 865
office@decorer.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.