Miracolul credintei: Musulman convertit la crestinism dupa iesirea din coma

Un barbat musulman care a suferit un anevrism cerebral si a intrat in coma, s-a convertit la crestinism dupa o recuperare aproape miraculoasa.

Karim Shamsi-Basha a fost in coma timp de o luna, in 1992. Cand s-a trezit, a parcurs o etapa de 20 de ani, la sfarsitul careia avea sa devina un crestin.

Neurochirurgul sau, a spus ca a vazut foarte putini oameni in masura sa realizeze o recuperare completa. El a sugerat ca numai domnul Shamsi-Basha stie de ce a supravietuit. De origine siriana, Shamsi-Basha a scris o carte despre viata lui dupa recuperare, numit Pavel si eu, care include capitole despre Pavel – una dintre figurile cele mai cunoscute ale Bibliei – a carui convertire la crestinism a avut loc in Damasc, relateaza Daily Mail.

Autorul, a crescut intr-o familie de musulmani din Siria, care a fost toleranta cu toate credintele. Desi cel mai bun prieten al sau era un crestin, el nu a luat niciodata in considerare la modul serios sa-si schimbe religia inainte de boala sa. „M-am rugat de cinci ori pe zi. Am mers la moschee inainte de rasarit. Am postit in luna de Ramadan, dar niciodata nu m-am gandit sa devin crestin” spus Shamsi-Basha.

A fost harul lui Dumnezeu, care m-a salvat!

Cand a implinit 18 ani, el a parasit tara, pentru a studia la Universitatea din Tennessee, in Statele Unite. Inainte de a lucra ca fotoreporter la un ziar local din Birmingham Alabama, s-a casatorit. A devenit tatal unui copil. In 1992, cand se afla pe teren pentru a realiza un reportaj despre un incendiu la o biserica, Shamsi-Basha s-a prabusit, suferind un anevrism cerebral, paralizand si intrand in coma ulterior.

Dupa luni de tratament, Shamsi-Basha a reusit o recuperare completa pe care el o descrie ca fiind „miraculoasa”. In timpul recuperarii sale, domnul Shamsi-Basha, care acum locuieste in Nashville, Tennessee, a inceput sa citeasca Biblia si a fost botezat in 1996, dar el a spus ca a trecut prin evenimente precum sfarsitul primului mariaj, etapa de homeless si moartea tatalui sau, pana sa creada pe deplin in Isus.

Referitor la vindecarea sa miraculoasa, Shamsi-Basha crede ca el n-a avut nici un fel de merit si nici medicina. Sustine ca „A fost harul lui Dumnezeu, care m-a salvat!

In timp ce viata sa a cunoscut o serie de evenimente, el este inca aproape de familia sa musulmana. Sora lui locuieste in Damasc, in timp ce mai multe rude se afla in Homs, unul din orasele siriene, care a fost grav afectat in razboiul civil aflat in desfasurare.

Mai citeste si:

O scrisoare de pe vremea romanilor despre Isus

Un cersetor de 99 de ani ofera o lectie de viata intregii lumi. Isi doneaza toate castigurile in scopuri umanitare