Acasă » Minunea din Betleem, implinirea unei fagaduinte a lui Dumnezeu

Minunea din Betleem, implinirea unei fagaduinte a lui Dumnezeu

Minunea din Betleem, implinirea unei fagaduinte

Minunea din Betleem, implinirea unei fagaduinte a lui Dumnezeu

Nasterea Mantuitorului reprezinta evenimentul cel mai important din istoria mantuirii neamului omenesc, pentru ca Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El“ (Ioan 3:17).

Timpul nasterii Mantuitorului a fost prevestit de profeti. Proorocul Daniel spune in cartea sa atunci cand talmaceste visul imparatului Nebucadnetar in cap. 2:44-45.

„Dar in vremea acestor imparati, Dumnezeul cerurilor va ridica o imparatie care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarama si va nimici toate acele imparatii, si ea insasi va dainui vesnic. Aceasta inseamna piatra pe care ai vazut-o dezlipindu-se din munte fara ajutorul vreunei maini si care a sfaramat fierul, arama, lutul, argintul si aurul. Dumnezeul cel mare a facut deci cunoscut imparatului ce are sa se intample dupa aceasta. Visul este adevarat, si talcuirea lui este temeinica.”

Piatra care s-a dezlipit fara ajutorul vreunei maini este Domnul Isus Hristos si despre aceasta a scris Isaia in 28:16 „de aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Iata, pun ca temelie in Sion o piatra, o piatra incercata, o piatra de pret, piatra din capul unghiului cladirii, temelie puternica; cel ce o va lua ca sprijin nu se va grabi sa fuga.”

Locul nasterii Mantuitorului ca şi timpul naşterii a fost prevestit de prooroci cu mult timp inainte ca sa se implineasca. Astfel proorocul Mica care a proorocit in timpul sau (733 i.H.): ”si tu, Betleeme Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel, si a carui obarsie se suie pana in vremurile stravechi, pana in zilele veciniciei.”

Dumnezeu coboara in lume pentru a inalta pe om

Minunea evenimentului petrecut in Betleem „la plinirea vremii“ a fost cu certitudine implinirea unei fagaduinte a lui Dumnezeu facuta cu mult timp inainte de Nasterea Domnului: „Toiagul de domnie nu se va departa din Iuda, nici toiagul de carmuire dintre picioarele lui, pana va veni Silo, si de El vor asculta popoarele“ (Geneza 49; 10).

Asadar, Fiul lui Dumnezeu nu a venit numai pentru poporul ales, ci pentru toate neamurile pamantului „Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug“ (Ioan 10;10).

Intruparea Cuvantului lui Dumnezeu este semnul dragostei Creatorului si dovada ca dupa ce a facut Dumnezeu lumea, nu a parasit-o si nu a lasat-o la voia intamplarii, ci ii poarta de grija si-l cauta pe om ca sa-l mantuiasca. El este cu noi prin invatatura Sa, prin faptele Sale minunate, prin pilda vietii Lui fara prihana, dar mai ales prin Trupul si Sangele Sau.

STUDIAZA BIBLIA GRATUIT

Un comentariu la „Minunea din Betleem, implinirea unei fagaduinte a lui Dumnezeu”

  1. Mă bucur că sunt un copil de Dumnezue și în intervalul 20.10…7.11 1980 am vizitat Statul Israel, la 25.10.1980 am vizitat Biserica care aste pe locul unde a fost Ieslea unde s-a Născut Mântuitorul, în total am vizitat 15 localități din acest stat minunat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.