Mii de soldati din armata sarba vor primi Biblii, pentru a invata ce inseamna iubirea aproapelui

soldados-reciben-bibliasCateva mii de soldati din armata sarba vor primi Biblia pentru a lua cunostinta de Cuvantul lui Dumnezeu si a nu mai comite crime de razboi.

Scopul acestei actiuni este acela de a indemna armata sa nu mai faca pe viitor faptele pe care aceasta le-a comis in trecut, iar in acest sens, fiecare soldat va primi o copie a Noului Testament, pentru a invata ce inseamna iubirea aproapelui.

Un prim lot format din 4000 de exemplare ale Noului Testament a fost distribuit trupelor armatei sarbe prin initiativa intreprinsa de Societatea Biblica Britanica, relateaza The Telegraph, citat de Acontecer Cristiano.

Colonelul Sasha Milutinovic, sef al Departamentului de Religie al Comandamentului General al Armatei Serbiei a declarat ca aceasta masura ii va invata pe soldati sa respecte adversarul, in conformitate cu dreptul international.

Sper ca niciodata sa nu mai vad crime de razboi in armata sarba. Acest proiect urmareste sa imbunatatteasca tratamentul si respectul pentru inamic”, a declarat colonelul.

„Cred ca Biblia nu va imbunatati numai codul moral ci soldatii vor crede si in viata vesnica, deoarece Biblia ne vorbeste despre iubirea lui Dumnezeu, astfel incat suntem decisi sa urmam aceste valori eterne”, a adaugat el.

Colonelul a spus ca fortele sarbe au comis atrocitati in trecut pentru ca „am uitat de primii crestini. Biblia este cel mai bun ghid pe care oamenii il pot avea. Acum Evanghelia este noul nostru cod de conduita”, a incheiat el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.