You are currently viewing Mii de oameni in alb pe continentul negru (Video)

Mii de oameni in alb pe continentul negru (Video)

IMG_8866-2Una dintre cele mai mari initiative ale Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea s-a concretizat in Sabatul din 30 mai, cand mii de oameni au fost botezati in Zimbabwe.

Aceasta uriasa actiune de evanghelizare a fost posibila prin eforturile unite ale ADRA, ASI si ale zecilor de membri ai bisericii care au distribuit studii biblice.

Presedintele Bisericii Adventiste Mondiale, Ted NC Wilson, vorbind in fata unei mari adunari din orasul Chitungwiza, a declarat ca membrii bisericii care au mers din usa in usa oferind studiile biblice, au fost adevaratii eroi.

„Ceea ce ati facut in Chitungwiza este de necrezut”, a declarat Wilson in fata unui grup de peste 1.000 de oameni prezenti pentru serviciul divin din Sabat.

„Totul a fost posibil prin puterea Duhului Sfant”, a continuat Wilson adresandu-se celor aproximativ 35.000 de participanti din cele 914 locuri de adunare de pe intinsul Republicii Zimbabwe.

Mai mult de 1.000 de membri ai bisericii au mers din usa in usa pe strazile orasului Chitungwiza dar si al altor locuri stabilite initial si timp de o luna au oferit oamenilor cursuri si materiale cu studii biblice.

Seria de evanghelizari care a durat doua saptamani a captat atentia nationala in Zimbabwe. Alaturi de conferintele biblice zilnice, tinute de Ted Wilson si alti lideri mondiali si locali ai Bisericii, o Clinica Adventista a oferit asistenta medicala unui numar de 34.100 pacienti, la un centru comercial din Chitungwiza.

Pacientii au venit chiar de la sute de kilometri departare, iar unii dintre ei au fost transportati in roabe si carucioare, disperati sa fie ajutati, au declarat organizatorii.

Clinica a reprezentat printre altele un exemplu prin care Biserica Adventista urmeaza exemplul lui Isus, de a se ingriji atat de nevoile fizice cat si de cele spirituale ale oamenilor in cadrul reuniunilor de evanghelizare.

Ted NC Wilson a incheiat seria de evanghelizari printr-un tur de forta in 3 localitati unde a sustinut predici: Chitungwiza – in fata a 35.000 de oameni, Gweru si Bulawayo.

El a vorbit despre ceea ce inseamna un adventist, mentionand ca a vrut sa apartina unei biserici care urmeaza in totalitate Biblia. El a cerut, de asemenea, ascultatorilor sa urmeze un stil de viata sanatos si sa evite stimulentele, cum ar fi cafeaua si bauturile racoritoare cu cafeina.

Vice-presedintele din Zimbabwe, Phelekezela Mphoko, a participat la predica de pe stadionul din Bulawayo si s-a intalnit ulterior cu Wilson in privat.

Sursa: adventisreview.org

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.