Mesajul Evangheliei zguduie Birmania

Mesajul Evangheliei zguduie Birmania: oameni din diferite triburi renunta la budism si il accepta pe Isus Hristos

Mesajul Evangheliei zguduie Birmania

Evanghelia a ajuns la diferite grupuri minoritare din Birmania (Myanmar) si multi oameni au decis sa-L primeasca pe Hristos si sa inceapa o alta viata.

Un misionar care slujeste in aceasta tara a declarat ca este o mare si placuta surpriza sa vada cum oamenii din diferite triburi imbratiseaza Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.

„Dumnezeu devine cunoscut in Birmania, acum mai mult decat oricand, dovada fiind primii birmanezi din tribul Karen care s-au convertit la Domnul”, a spus misionarul caruia nu i s-a dat numele din motive de securitate, relateaza Mission Network, preluata de Acontecer Cristiano.

Echipa de misionarii aflata in aceasta tara instruiesc acum pe cei care au devenit crestini cum sa impartaseasca Evanghelia printre oameni si despre venirea in curand a lui Hristos.

Liderul echipei de misionari a spus ca a fost extrem de surprins de inaintarea Evangheliei in Birmania in ultimii doi ani. Chiar grupuri minoritare etnice, cum ar fi Karen (kayin), au fost receptive la Cuvantul lui Iisus.

Interes fata de Evanghelie

Acelasi interes fata de Evanghelie se manifesta insa si la alte grupuri etnice minoritare. Pentru a ajunge la comunitatea Kayin este foarte dificil, deoarece trebuie sa traversam vai si dealuri abrupte”, a spus misionarul.

El a adaugat: „Ei (bastinasii) cred ca daca vor deveni crestini, spiritele stramosilor lor vor fi furioase si in acest caz trebuie sa se astepte la lucruri rele. Dar, incetul cu incetul, le-am explicat ca Dumnezeul pe care-L vor accepta este mai puternic decat oricare alt dumnezeu si El ii va proteja. Astfel rugaciunile mele au fost ascultate si in momentul de fata 16 adulti L-au primit pe Isus si au fost botezati, desi guvernul a emis recent o lege care limiteaza convertirea la crestinism.

Aceasta lege prevede ca guvernul trebuie sa aprobe sau sa respinga orice schimbare a religiei, dupa o evaluare si un interviu. Prin noua lege se pun mai multe obstacole in aducerea mesajului lui Isus catre oameni.

In plus, misionarii care predica in satele din tara se confrunta deseori cu amenintari si violente atat din partea unor calugari budisti cat si din partea autoritatilor locale.

In ciuda tuturor acestor piedici membrii echipei misionare si-au continuat lucrarea. Dupa ce L-am proclamat pe Isus Hristos in fata a mai mult de 2.000 de oameni din diferite zone ale Birmaniei, 67 de oameni si-au transformat vietile si L-au acceptat pe Isus ca Mantuitor”, a concluzionat liderul misionar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.