Mesajul Evangheliei pe culmile muntilor Himalaya: cum au primit vestea buna calugarii budisti de la templu

Tyler Connell impreuna cu un grup de misionari predicau mesajul Evangheliei si distribuiau Biblii intr-un sat de pe inaltimile muntilor Himalaya.

Intr-una din zile in sat s-au intalnit cu un calugar care i-a salutat intr-o engleza perfecta. „Buna ziua. Sunt Jems. Am venit sa va vad, pentru ca foarte rar vin straini in acest sat. Vreti sa veniti sa vizitati manastirea noastra?”, a intrebat el, potrivit site-ului Godreports.

 

Tyler si insotitorii sai l-au privit cu uimire si nu stiau ce sa faca. Simtind ca acesta este un plan al lui Dumnezeu, a acceptat invitatia si a intrat in manastirea budista. Acolo a vazut mai multi barbati si baieti de toate varstele, care studiau.

„Suntem urmasi ai lui Isus. Dumnezeul nostru este mai mare decat orice alt dumnezeu”, i-a spus Tyler calugarului Jems, care a studiat cu Dalai Lama in Dharmsala, India, acolo unde a invatat si limba engleza.

Suntem incantati de bunatatea si iubirea lui Dumnezeu

„Am auzit de Isus in India, dar nu am reusit sa gasesc literatura de specialitate pentru a afla cine a fost”, a raspuns calugarul. Unul dintre misionari a continuat: „Daca vrei, putem sa vi-L prezentam pe Isus prin puterea Duhului Sfant”.

Calugarul a raspuns afirmativ si Tyler a inceput sa se roage si a pus mainile pe el. Dupa rugaciune a declarat ca nu a simtit niciodata o asemenea pace interioara. Misionarii i-au oferit o Biblie, iar calugarul a insistat catre grupul misionar sa revina a doua zi dimineata pentru a se ruga si pentru alti calugari din templu.

Tyler impreuna cu insotitorii sai au revenit a doua zi si au fost intampinati de un alt calugar, relateaza acontecercristiano. Acesta le-a spus ca a auzit de Isus, acum 15 ani, cand un om a venit in satul lui si a povestit despre Isus, dar nu a inteles pe deplin cine era Isus.

„Din fericire, am avut un traducator cu noi, i-am explicat Evanghelia si i-am dat o Biblie. El a fost recunoscator pentru aceasta si a spus ca vrea sa stie mai mult si se va ruga lui Isus pentru a fi descoperit de El.”

„Suntem incantati de bunatatea si iubirea lui Dumnezeu. Am dat mai multe Biblii pentru calugarii de la templu, apoi am coborat fericiti de pe munte pentru ca Isus a raspandit lumina si deasupra unei manstiri budiste”, a conchis misionarul.