Mesajul care a impanzit Bucurestiul: PRIVESTE CERUL

Mesajul care a impanzit Bucurestiul: PRIVESTE CERUL 

Pe cladiri parasite, pe malul Dambovitiei, pe trecerea de pietoni, pe ziduri si borduri, mesajul „Priveste cerul” a impanzit Bucurestiul. Si in Paris, acelasi mesaj apare la tot pasul, dar in franceza: „Regarde le ciel”.

Ziare.com a aflat cine si de ce il scrie, care e scopul mesajului si de ce fiecare din noi ar trebui sa priveasca, macar cateva secunde, cerul.

Autorul, un tanar de 24 de ani care a studiat filosofia la Sorbona, a creat un adevarat fenomen cu un mesaj simplu – mii de oameni s-au oprit din loc si i-au citit indemnul, multi chiar au privit spre cer si au zambit.

Autorul doreste sa ramana anonim. Despre el stim doar ca il cheama Grig, s-a nascut in ’89, anul Revolutiei, si de patru ani scrie „Priveste cerul” sau „Regarde le ciel”, la Bucuresti ori la Paris.

„‘Priveste cerul… ‘ este o idee, in spatele ei nu se afla un om, in spate zace efectul pe care il creeaza asupra celor ce se confrunta cu mesajul. Aleg sa raman anonim pentru ca oamenii sa se identifice cu ei insisi si nu cu personajul care a adus mesajul. Consider ca este important sa intelegi ce insemana pentru tine aceasta activitate (priveste cerul…), ce efecte are asupra starii tale, de ce ti-a atras atentia si de ce ai ajuns sa citesti acest mesaj. Nu cred ca poti sa descoperi ceva mai interesant analizand autorul, cauta in tine, cauta in univers, acolo zace ceea ce cauti”, a declarat autorul mesajelor pentru ziare.com.

*****************

Ne putem opri si noi o clipa sa citim mesajul si sa meditam asupra unui lucru esential pentru existenta fiecaruia: nu poti privi cerul fara sa iti amintesti cu uimire de Creatorul acestui cer minunat. Si, privind in sus, cu speranta unui om care recunoaste in ceea ce-l inconjoara forta creatoare a Dumnezeului atotputernic si sfant, adu-ti aminte ca si tu esti creatia Sa, ca te iubeste, ca a parasit cerul de dragul tau, ca S-a dat pe sine ca sa-ti mai ofere o sansa, sansa vietii vesnice.

Priveste cerul si mergi inainte cu Dumnezeu, pentru ca El ti-a promis ca cerul va fi si al tau, va fi caminul tau pentru totdeauna.

Pare un vis irealizabil, dar Dumnezeu a promis asta. Pasind in viata alaturi de El, privind mereu in sus, cu speranta unei innoiri uimitoare, sa fii sigur ca Dumnezeu Isi va tine promisiunile. E Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.