Mesaj neasteptat adresat Papei Francisc de catre congresmenii americani

Mesaj neasteptat adresat Papei Francisc de catre congresmenii americani

descărcareRepublicanii americani i-au transmis un mesaj neasteptat papei Francisc, dupa ce acesta a tras un semnal de alarma in privinta pericolului reprezentat de incalzirea globala.

Liderii formatiunii de dreapta din America lanseaza o serie de atacuri impotriva papei, in speranta de a impiedica o „convertire in masa” a celor care neaga schimbarile climatice, care s-au regasit in randurile miscarii conservatoare pentru mai mult de un deceniu, scrie The Guardian.

Ideea ca papa, in calitate de lider al Bisericii Catolice, va indemna omenirea sa actioneze impotriva schimbarilor climatice, ca un imperativ moral, este o amenintare directa impotriva unei convingeri de baza a conservatorilor americani.

„Papa ar trebui sa-si vada de treaba lui si noi ne vom vedea de a noastra”, a spus James Inhofe, unul dintre cei mai vechi congresmeni care neaga schimbarile climatice si presedinte al Comisiei pentru mediu si pentru lucrari publice.

De asemenea, Rick Santorum, un catolic fervent, a explicat, la un post de radio: „Biserica s-a inselat de cateva ori in privinta stiintei, si cred ca probabil este mai bine sa lasam stiinta in seama savantilor si sa ne concentram pe lucrul la care suntem buni, care este teologia si moralitatea”.

Joi, papa Francisc va aborda subiectul schimbarii climatice drept cauza morala a vremurilor pe care le traim. In plus, in luna septembrie, in primul discurs pe care il sustine vreodata un papa in Congresul american, Suveranul Pontif va vorbi din nou despre schimbarile climatice.

Sursa: ziare.com

Foto: hepta.ro

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.