Mergem in Rai daca "facem bine"

Mergem in Rai daca „facem bine” si suntem „oameni buni”?

Mergem in Rai daca „facem bine” si suntem „oameni buni”?

Potrivit unui studiu, majoritatea crestinilor americani considera ca faptele bune le asigura accesul in Rai, in timp ce o minoritate considera ca mantuirea vesnica se obtine prin marturisirea pacatelor si acceptarea lui Hristos ca Mantuitor.

Majoritatea persoanelor care se descriu ca fiind crestine (52%) accepta o viata „orientata spre lucrari”, pentru atragerea bunavointei lui Dumnezeu, dezvaluie sondajul american American Worldview Inventory 2020, realizat de Centrul pentru Cercetari Culturale din Statele Unite si Universitatea Crestina din Arizona.

Studiul releva ca o minoritate (46%) din cei care se declara crestini, spera sa experimenteze mantuirea vesnica prin marturisirea pacatelor si a acceptarii lui Hristos ca Mantuitor.

De asemenea, studiul a constatat ca „un procent semnificativ de oameni” din bisericile a caror doctrina oficiala spune ca mantuirea vesnica se obtine doar prin acceptarea lui Iisus Hristos ca Mantuitor, „cred ca o persoana poate ajunge in Rai, fiind om bun sau facand bine”.

Sondajul

Aceasta include aproximativ jumatate din membrii bisericii penticostale (46%), traditionale protestante (44%) si evanghelice (41%). O proportie mult mai mare de catolici (70%) sustin acest punct de vedere.

Sondajul efectuat pe un esantion reprezentativ de 2.000 de persoane a constatat ca unul din trei americani (33%) afirma ca se considera crestin si considera ca „dupa moarte vom urca la cer doar daca marturisim pacatul si il acceptam pe Iisus ca Mantuitor”.

Len Munsil, presedintele Universitatii Crestine din Arizona, a spus ca „neintelegerea teologiei crestine de baza este surprinzatoare”, avand „consecinte potential devastatoare asupra vietii si culturii americane in general si pentru sufletele oamenilor in special”.

„Este un apel la trezire pentru biserici si pentru liderii lor spirituali, pentru a lucra, a vorbi si a invata oamenii in vederea restabilirii adevarului biblic”, a spus Munsil.

„Multe suflete vor fi pierdute daca oamenii sunt indusi in eroare de ideea falsa ca ne putem castiga drumul spre Rai, in loc sa recunoastem adevarul ca numai Hristos si Cuvantul Lui sunt baza mantuirii noastre”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.