Marturiile unor personalitati adventiste: cum le-a influentat viata citirea cartii „Tragedia Veacurilor”

Marturiile unor personalitati adventiste: cum le-a influentat viata citirea cartii „Tragedia Veacurilor”

11Doua personalitati proeminente ale Biserici Mondiale Adventiste de Ziua a Saptea au relatat recent pentru revista Adventist Review cum le-a fost influentata viata dupa ce au citit cartea Tragedia Veacurilor.

Dilema celor doua carti
Adventist-Clifford-GoldsteinClifford Goldstein: autor prolific, cronicar la Adventist Review si editor senior la Scoala biblica de Sabat a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

Am crescut intr-o familie evreiasca laica. Cu toate acestea, am fost intotdeauna un cautator al Adevarului. Stiam ca exista un Adevar; dar nu stiam cum sa-l gasesc.

In toamna anului 1979, cautarile mele m-au dus pe calea oculta si am experimentat spiritismul. Am avut chiar cateva experiente de „calatorie astrala”.

Nestiind sursa acestor experiente, am inceput sa citesc despre ele. Astfel, am hotarat sa merg la biblioteca Universitati din Florida pentru a cauta o carte despre ocultism in vederea lecturarii.

In acelasi timp cautam un loc de munca pentru a ma intretine. Langa biblioteca am vazut un magazin de produse alimentare si am intrat pentru a intreba daca au un job pentru mine.

Am vorbit cu proprietarul magazinului, dar imediat ce i-am spus ceva despre supranatural, acesta m-a invitat sa intru in biroul lui si a incuiat usa. Dupa ce i-am spus despre experientele mele, el a incercat sa ma avertizeze despre influentele demonice si despre ocultism.

Apoi a inceput sa imi explice ce influenta devastatoare are diavolul asupra oamenilor. Cand am plecat mi-a dat o carte. Mi-a spus „te rog sa o citesti”!

Astfel, cu cartea in mana, am intrat in biblioteca Universitatatii si am gasit o carte oculta. Am citit primul capitol si chiar am exersat o prima tehnica din ea, ceea ce m-a fascinat, deoarece era ceva nou pentru mine.

Dupa aceea m-am dus si am ascuns cartea printre rafturi, astfel incat sa fiu sigur ca nimeni nu o gaseste in afara de mine.

A fost un moment interesant: eram in acea biblioteca cu doua carti in maini. Intr-o mana tineam pentru prima data in viata mea o carte oculta; in cealalta mana tineam cartea pe care mi-o daduse omul din magazin si care se numea Tragedia veacurilor.

Cateva zile mai tarziu, dupa o experienta uimitoare cu Domnul, i-am dat inima mea lui Isus si am renuntat definitiv la lecturile oculte. Curand dupa aceea am citit si Tragedia veacurilor, iar acest lucru mi-a schimbat radical viata.

Nu am nici un dubiu ca Domnul a aranjat lucrurile in asa fel incat aceasta carte valoroasa si utila sa apara in viata mea. Da, am fost un mare cautator al adevarului si am gasit multe raspunsuri la intrebarile mele in aceasta carte.

Trei carti, un raspuns
Adventist-John-Bradshaw-It-Is-Written-1John Bradshaw, speaker si director la emisiunea It Is Written (Sta scris), un proiect de televiziune adventista

„Cand eram copil am avut o multime de intrebari la care nu am putut gasi raspuns: De ce trebuie sa marturisesc pacatele mele la preot? De ce trebuie sa ne rugam sfintilor, cand singur Isus poate auzi cu siguranta rugaciunea mea? Dumnezeu este atat de inspaimantator incat a hotarat ca pacatosii trebuie sa arda in flacarile iadului? Si cum as putea fi vreodata destul de bun pentru a merge in cer?
Aceste intrebari m-au urmarit mult timp.

Am mers la biserica si am fost fericit si onorat sa-i fiu credincios lui Isus. Dar participarea la biserica si cursurile de la scoala bisericii nu m-au putut ajuta sa-mi clarific raspunsurile la intrebarile care ma apasau.

Cel mai rau era ca nu stiam cum as putea fi „corect cu Dumnezeu.” Cand eram membru al Bisericii Romano-Catolice, am participat la multe intalniri intre biserici, dar nu am identificat nici una care sa ofere un raspuns adecvat intrebarilor care ma macinau. Unele biserici promovau o anumita doctrina in timp ce altele evidentiau alte principii.

Fiecare biserica a pretins ca urmeaza Biblia, dar nici una nu a fost capabila sa raspunda cu adevarat la intrebarile mele.

Cand am implinit 16 ani, unul din fratii mei mai mari mi-a dat o carte. El frecventa de cativa ani o alta biserica. Chiar daca nimeni din familia noastra nu a inteles de ce a facut acest pas, alegand o biserica care tinea serviciul divin sambata, era evident ca aceasta schimbare a fost buna pentru el. I-am promis ca voi citi cartea, am inceput cu introducerea, dar nu am ajuns prea departe.

Cativa ani mai tarziu fratele m-a intrebat daca am citit-o si cand i-am spus ca nu, mi-a dat aceeasi carte. L-am asigurat ca de data asta cu siguranta o voi citi. Am inceput de la capitolul intai si l-am citit in totalitate, apoi am pus cartea jos cu intentia s-o citesc mai tarziu, insa nu am mai facut acest lucru.

Au trecut de atunci alti cativa ani. Am plecat din Noua Zeelanda, tara mea de origine, si m-am mutat in Anglia. Eram disperat sa incep o relatie semnificativa cu Dumnezeu si am inceput sa frecventez o biserica catolica din apropiere, sperand ca voi gasi legatura cu Dumnezeu pe care o asteptam. Intr-o dimineata m-am rugat in biserica si mi-am spus in sinea mea ca nu voi mai reveni in biserica pana cand Dumnezeu „nu-mi va releva Adevarul”.

Cand am ajuns acasa am gasit un colet cu numele meu. Cand l-am deschis am gasit Tragedia veacurilor, cartea pe care bunul meu frate mi-a oferit-o pentru a treia oara sa o citesc. Dumnezeu a stiut clar ca acesta a fost momentul potrivit pentru mine.

De data aceasta am inceput sa citesc de la mijlocul cartii, iar cand am ajuns la sfarsit, am deschis cartea la inceput si am inceput sa lecturez ceea ce pierdusem.

Am intalnit puterea Cuvantului lui Dumnezeu in aceasta carte care explica nu numai profetiile profunde ale Bibliei, ci mi-a intarit credinta in Isus. Am invatat ca fagaduintele lui Dumnezeu au o putere reala si am aflat ca daca nu sunt „suficient de bun” pentru cer, pot avea incredere in bunatatea unui Mare Mantuitor care a murit pentru mine, si imi ofera posibilitatea de a alege sa traiesc in vesnicie impreuna cu El.

Am cautat o biserica in Londra care sa imi confirme cele scrise in carte si asa a inceput adevarata mea relatie cu Isus.

Am recitit de multe ori Tragedia veacurilor si am constat ca beneficiez de noi binecuvantari si perspective in ceea ce priveste Planul de Mantuire.

In afara Bibliei, nici o carte nu a avut un impact mai mare asupra vietii mele decat Tragedia veacurilor”.

Sursa: Adventist Review

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.