about-img-horz

Povestea lui Bev a inceput intr-un mic oras din sudul Australiei. Mama ei lucra la o spalatorie, iar tatal ei era alcoolic cu un comportament violent.

Intr-una din zile in urma acceselor de violenta ale tatalui ei, politia a intervenit pentru a o proteja pe Bev, fratiorul ei si pe mama lor. La scurt timp, cei trei au parasit casa, pentru a se muta in Adelaide, la bunicii lui Bev, pentru a scapa de furia tatalui.

La varsta de 10 ani, Bev si-a propus doua lucruri pe care le va urma intreaga viata. In primul rand sa nu consume niciodata alcool. Ea vazuze deja durerea, suferintele si pagubele ireparabile pe care le poate cauza acesta.

Al doilea lucru pe care si l-a propus, a fost acela de a oferi lumii dragostea ei, pentru ca ea niciodata nu a simtit iubire din partea tatalui ei violent.

Spre deosebire de alti oameni care-si propun lucruri pe care sa le urmeze in viata, dar care sunt incalcate cateva zile mai tarziu, Bev si-a tinut si respectat promisiunile, relateaza Adventist Review.

Nu a consumat niciodata bauturi alcoolice si nici nu se gandeste sa faca acest lucru. Dar cum a ramas cu dragostea ei fata de lume?

Cativa ani mai tarziu, intr-o zi ploioasa a anului 1996, Beverley Lowe si sotul ei John se plimbau intr-un parc din orasul Perth, Australia. Bev a vazut un grup de oameni fara adapost care stateau sub cativa copaci din apropiere.

Hai sa mergem acasa si sa facem niste supa pentru ei”, a spus ea. John tacea. El si-a dat seama ca Bev avea deja un plan mai amplu in minte. Nu era prima data cand sotia lui lua asemenea initiative. Ea mai ajutase de-a lungul anilor copii defavorizati si chiar a adoptat unul. A prestat munca in folosul comunitatii pentru ajutorarea oamenilor defavorizati si a infiintat un cor format din copii cu deficiente de auz.

Dar totul era diferit acum. John care a lucrat din greu toata viata, se retrasese lucrand ca fermier si nu avea nici un gand sa porneasca o noua misiune acum. El s-a rugat in tacere fie ca sotia lui sa vina cu o alta idee, sau consiliul local sa le refuze permisiunea de a lucra cu oamenii fara adapost.

In anul 1996 eram adventist de 42 de ani. Credeam ca eram un bun adventist”, a spus John. „Dar, de fapt eram exact ca preotul si levitul, atunci cand n-au vrut sa aiba de-a face cu omul ranit.

Atitudinea lui s-a schimbat rapid insa dupa ce el si sotia lui au inceput sa hraneasca oamenii nevoiasi din parc. „Cu toate ca gandeam ca acest lucru e ultimul pe care vreau sa-l fac, a devenit primul lucru pe care l-am facut”, a spus John.

El si Bev au infiintat o organizatie cunoscut sub numele de Manna Inc. Pana astazi, Manna a devenit unul din cei mai importanti furnizori de mese pentru persoanele defavorizate din Perth.

Organizatia a ingrijit si hranit vreme de 19 ani neintrerupt persoanele fara adapost, distribuind mai mult de 90.000 de mese pe an, care includ supa, felul 2 cu o optiune vegetariana si desert. Peste 200 de voluntari se intalnesc in mod regulat pentru a pregati si distribui aceste mese.

Dar asta nu e tot. In 2001 organizatia a observat ca multi copii din Perth merg la scoala in fiecare zi fara mic dejun, iar acest lucru a dus la implementarea programului School.

Acesta si-a propus sa ofere o masa sanatoasa si substantiala pentru elevi, cinci zile pe saptamana timp de 40 de saptamani ale anului scolar. In 2011, un program de mic dejun a inceput si pentru elevii de liceu.

Dar organizatia nu s-a oprit doar la alimentele necesare pentru elevi. In 2008 Manna a inceput furnizarea uniformelor scolare de iarna pentru elevii care nu si le putea permite. In iarna anului 2014 au fost oferite uniforme pentru copiii din 42 de scoli.

Organizatia Manna a fost de asemenea implicata si in alte proiecte, cum ar fi mese de Nasterea Mantuitorului pentru persoanele in varsta si a fost dezvoltat programul de formare Manna pentru alte zone din Australia si din strainatate.

Toate acestea si mult mai mult decat atat a fost posibil numai prin harul lui Dumnezeu. S-au intamplat multe lucruri minunate, am invatat din aceste experiente si mai avem multe inca de invatat. A fost un drum minunat pe care ni l-a oferit Dumnezeu”, a incheiat John.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.