Marturia unui musulman convertit la crestinism

Marturia unui musulman convertit la crestinism

Un musulman turc care a mers in pelerinaj la Mecca cu cativa ani in urma, a revenit acasa schimbat spiritual. A devenit crestin, spre marea uimire a familiei sale.

Ali, un cetatean kurd, era consumator de alcool si nu avea o viata ordonata. Prietenii l-au convins sa faca un pelerinaj (Hajj) in orasul sfant al islamului.

Apropiatii lui sperau ca vizita in Arabia Saudita, l-ar putea vindeca de aceasta patima. In ritualul religios de la Mecca, bauturile alcoolice sunt interzise

Cand a ajuns acolo, Ali s-a rugat si a strigat la Dumnezeu pentru ajutor, dupa care a adormit.

Ali a declarat ulterior ca in vis i-a aparut o persoana, care nu era altcineva decat Iisus, care i-a spus. „De acum vei crede in Mine. Du-te din acest loc!”.

In dimineata urmatoare cand s-a trezit si a vrut sa se spele, a descoperit cu surprindere ca parul de pe pieptul lui, in locul unde sustine ca l-a atins persoana din vis, avea forma unei maini si devenise alb.

Fiind profund marcat de cele intamplate, la intoarcerea sa din pelerinaj, el a anuntat familia. Le-a spus ca L-a vazut pe Isus in vis la Mecca si doreste sa devina crestin.

Apoi a izbucnit in plans in fata sotiei si i-a cerut iertare pentru felul in care o tratase pana atunci. Acest fapt a demonstrat in mod clar o schimbare in viata lui.

Cu toate acestea, timp de trei ani nu a avut acces la o Biblie in limba kurda si au trecut sapte ani inainte de a intalni un alt crestin turc.

In cele din urma el a frecventat o biserica in Ankara, dupa care a plecat in estul Turciei, pentru a incepe o noua lucrare in localitatea unde s-a nascut si a crescut.

Viata lui Ali Pektash

In prezent, Ali Pektash a organizat conferinta „La rascruce” in Ierusalim, ca parte a misiunii sale mai ample, care are drept scop „reunirea fiilor lui Avraam”.

Conferinta „La rascruce”, gazduita de Biserica lui Hristos in inima Orasului Vechi al Ierusalimului, a avut drept scop aprofundarea legaturilor de reconciliere dintre crestinii arabi si urmasii evrei ai lui Isus si la ea au participat delegati din mai multe tari din Orientul Mijlociu, inclusiv Iran, Egipt, Cipru si Iordania.

Vorbind in limba turca (fiind asigurata si traducerea pentru invitati), Ali a vorbit despre modul in care Avraam a fost, de asemenea si stramosul sau si cum el considera ca o parte a misiunii sale este de a ajuta la reunirea fiilor lui Isaac si ai lui Ismael (copiii lui Avraam cu neveste diferite).

El a vorbit despre modul in care dezbinarea familiei poate provoca conflicte de durata intre copii care trec prin asa ceva, mentionand cearta care s-a declansat in trecut intre copiii lui Avraam si care continua si in zilele noastre. „Acum este timpul pentru reconciliere.

Avem o misiune foarte importanta – de a impaca fratii. Acest lucru e posibil numai prin Isus. Vreau sa ducem la bun sfarsit aceasta lucrare….”, a spus Ali Pektash.

Intr-un alt exemplu de reconciliere, un delegat palestinian din Hebron ( locul unde a fost ingropat Avraam) a spus: „Am fost unul dintre cei care ii ura pe evrei, dar Isus mi-a schimbat viata.”

Surse: Israel Today, Wnd

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.