Marea inselatorie a crestinismului american. Ce spun Scripturile si ce se practica in biserici

Marea inselatorie a crestinismului american. Ce spun Scripturile si ce se practica in biserici

Marea inselatorie a crestinismului american. Ce spun Scripturile si ce se practica in biserici

Don Britton a venit la mantuire la varsta de 32 de ani si a inceput sa observe unele inselatorii subtile ale bisericilor din America. Acest lucru l-a tulburat foarte mult.

Dupa mai bine de 37 de ani de studiu biblic si aprofundare a textelor Scripturii, Britton expune in mod public ceea ce el numeste cele mai mari „mituri” din biserica. Cartea sa „The Great Deception American Christianity”, dezvaluie adevaruri pe care unii crestini americani pur si simplu nu vor sa le auda.

„Pentru mine, cel mai mare mit din biserica de astazi, este ca poti sa practici pacatul, sa traiesti un stil de viata carnal, sa fii pasiv, lenes si neglijent fata de lucrurile lui Dumnezeu si sa mergi totusi la cer, doar prin prezenta la biserica, rugandu-te pentru lucrurile pacatoase pe care le faci, fara sa te angajezi in totalitate cu Domnul. Asta se numeste falsul har.

Am scris aceasta carte pentru a expune principalele traditii doctrinare care va afecteaza cu adevarat sufletul si mintea. Sper ca acei oameni care vor citi cartea si isi vor transforma viata, vor fi salvati cu adevarat. Am expus minciuna despre existenta unei slujbe de inchinare saptamanala, in locul unei vieti oferita Domnului in fiecare zi a saptamanii. Am expus mitul rugaciunii pacatosului, mitul „rapirii” si mitul mantuirii neconditionate in care oamenii au incredere atat de mare…

.

Mantuirea se gaseste doar intr-o relatie personala, pasionala, cu toata inima, sincera, devotata si intima cu Domnul Iisus Hristos. Doar asta iti confera mantuirea”.

Britton spune ca cel mai probabil, unii dintre cei mai mari profeti biblici, nu ar fi bineveniti in adunarile de astazi, pentru ca „le-ar spune oamenilor asa cum sunt, iar ei nu vor dori sa auda asta…”.

„Preocuparea mea principala este de ce pastorii nu se ridica in picioare si sa spuna ceea ce ar spune Ioan Botezatorul”, se intreaba Britton.

„Doar imi pot imagina daca Ioan Botezatorul sau apostolul Pavel ar aparea in oricare dintre bisericile noastre americane si ce ar trebui sa spuna, avand in vedere starea bisericilor noastre de azi. Sunt pline de pacat.”

Cartea „Marea inselatorie a crestinismului american”

Cartea „The Great Deception American Christianity (Marea inselatorie a crestinismului american)” poate fi considerata o „deschidere a ochilor crestinilor vigilenti”. Ea este creatia lui Don Britton, un cercetator serios al scrierilor Scripturii vreme de treizeci si sapte de ani de „umblare alaturi de Dumnezeu”.

Autorul scrie: „Marea inselaciune a crestinismului american este o carte care expune conditia Bisericii Americane de astazi, care a degenerat intr-un amestec de traditii create de om, invataturi false, practici fara Scripturi, doctrine ale demonilor, ipocrizie, superstitii religioase, profeti mincinosi, mituri create de om si o masina de facut bani. Daca v-ati intrebat vreodata ce e in neregula cu crestinismul nostru american, atunci trebuie sa cititi aceasta carte.

Daca v-ati intrebat vreodata de ce sunt platiti predicatorii sau de ce inca strang zecimea, atunci trebuie sa cititi aceasta carte. Aceasta carte poate fi cea mai socanta carte pe care ati citit-o vreodata. Speranta mea este ca, dupa ce veti citi aceasta carte, sa fiti zguduiti si treziti. Daca alegeti sa cititi aceasta carte, fie va veti simti jigniti din cauza idolatriei voastre religioase, fie veti fi incantati de libertatea de a descoperi adevarul”.

Publicata de Christian Faith Publishing, cartea lui Don Britton este o critica doctrinara care condamna si pune in discutie cu indrazneala tendinta bisericii moderne de a raspandi mesaje linistitoare, dar false, in locul adevarului nesuferit si incomod (pentru oameni) al lui Dumnezeu.

Britton avertizeaza atat liderii bisericii, cat si pe adeptii ei, si-i indemna cu fermitate sa se pocaiasca si sa caute calea dreapta si ingusta, inainte de a fi prea tarziu.

Cine este Don Britton?

Don Britton s-a nascut in Chattanooga (Tennessee), in 1948. A devenit crestin cand avea 32 de ani. In timp ce mergea la mai multe biserici confesionale (cativa ani dupa ce a devenit crestin), a devenit confuz si frustrat de toate invataturile, traditiile, ritualurile si credintele diferite pe care le-a intalnit.

Pentru a afla adevarul, Don a inceput un studiu serios al Bibliei, folosind concordante, dictionare grecesti, dictionare ebraice si, mai tarziu, chiar un software biblic pentru computer. Timp de aproape 40 de ani, Don a cercetat Scripturile si a comparat descoperirile sale cu credintele general acceptate ale crestinismului modern american de astazi.

Cartea sa, „Marea inselaciune a crestinismului american”, este rezultatul acestor multi ani de observare a diferitelor practici ale bisericii americane si a numeroaselor invataturi pe care le propun in comparatie cu ceea ce spun Scripturile. Aceasta carte este o expunere a ceea ce este fals in biserica de astazi, precum si o explicatie clara a ceea ce Dumnezeu doreste cu adevarat de la poporul Sau.

Cartea sa abordeaza problema pastorului platit, chestiunea zecimii, dilema mantuirii, confuzia referitoare la „rapire”, neintelegerea harului, problema serviciului de cult, departamentul pentru bani si alte cateva probleme doctrinare importante. Daca nu doriti sa aflati adevarul, atunci nu cititi aceasta carte.

Exista cu siguranta o modalitate simpla de a-L cunoaste pe Dumnezeu si de a-L urma, dar religia creata de om in crestinismul american, nu este raspunsul. Aceasta carte fie te va elibera de falsul crestinism, fie te va „jigni” foarte tare. Speranta lui Don Britton este ca vei fi eliberat.

Cartea The Great Deception American Christianity

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.