Marea Britanie nu mai este tara crestina

O cercetare ampla realizata in Marea Britanie, care a vrut sa afle ce loc ocupa religia in societatea moderna, in regat, a ajuns la concluzia ca locuitorii sai nu mai sunt in majoritate crestini.

Prin urmare, viata publica in regat ar trebui „decrestinizata in mod sistematic”, afirma liderii mai multor religii care sunt reprezentate in Marea Britanie, conform ziare.com.

Insa ministrii britanici nu sunt deloc incantati de aceasta idee, iar de aici pana la o discutie publica in contradictoriu nu a fost decat un pas. Subiectul este amplu dezbatut in prezent in Camera Lorzilor, dar si in presa.

In raport se arata ca scolile care au la baza religia nu fac decat sa divida din punct de vedere social. O astfel de triere nu ar trebui sa mai existe, se arata in raport. Pana si orele de religie, in scoala, ar trebui sa se transforme in „timp de reflectie”.

Raportul arata ca numarul persoanelor care nu au o religie a crescut de la o treime din populatie, in urma cu 30 de ani, pana la jumatate din populatie, in prezent.

Raportul arata ca religii precum islamul au tot mai multi adepti. In plus, in cazul penticostalilor s-a inregistrat chiar o „explozie”, dupa cum se exprima publicatia britanica.

Acest pluralism ar trebui sa se reflecte in tot ceea ce inseamna viata publica, mentioneaza raportul.

In plus, Guvernul ar trebui sa regandeasca felul in care abordeaza comunitatea musulmana in general, se mai stipuleaza in raport. Mai mult, se sugereaza chiar crearea unui comisii de consiliere religioasa, pentru a se vedea daca religiile sunt corect reprezentate (cantitativ) in presa.

Foto: The Telegraph