Mare sarbatoare in Zambia: „Iubirea va deveni piatra de temelie a intregii natiuni”, a declarat presedintele

WorshippersO mare sarbatoare a avut loc recent in Zambia: cetatenii s-au bucurat cu ocazia celei de-a 24-a aniversari de cand aceasta tara a fost definita crestina prin Constitutie.

Festivitatile organizate cu acest prilej s-au desfasurat sub lozinca: „Pentru a pune bazele unei tari puternice, trebuie sa reinnoim angajamentul nostru de reconciliere prin iubire si iertare”.

Sarbatoarea a fost organizata de primaria din Lusaka, capitala tarii africane, la care au participat persoane publice din tara si mai multi lideri crestini din diferite biserici, care au adus impreuna cantece de lauda si s-au rugat pentru natiune. De asemenea, la festivitati au participat oameni din toate categoriile societatii relateaza Acontecer Cristiano.

Presedintele Edgar Lungu s-a adresat tuturor cetatenilor tarii si la cei care traiesc in strainatate, pentru a-i asigura ca iubirea va deveni piatra de temelie a intregii natiuni.

Lungu a multumit tuturor celor care prin eforturile lor au facut posibila declararea Zambiei ca natiune crestina si au mentinut acest decret pana la momentul actual.

El a spus ca Zambia se va dezvolta spiritual pe baza credintei si a cerut tuturor cetatenilor sai sa incerce sa reinnoiasca angajamentul privind procesul de reconciliere.

Imi amintesc foarte bine ca in timpul deschiderii oficiale a Parlamentului s-a declarat unanim ca ura, amaraciunea, dispretul si invidia sunt vicii care nu ar trebui sa aiba loc intr-o societate ca a noastra. Suntem deasupra acestora pentru ca suntem o natiune crestina”, a mentionat presedintele.

Totodata, Lungu a reiterat faptul ca anul trecut a proclamat o zi de iertare si rugaciune, pentru a incuraja natiunea sa caute fata lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.