Manuscris de la Marea Moarta, descifrat de catre cercetatorii israelieni (Video)

Manuscris de la Marea Moarta, descifrat de catre cercetatorii israelieni (Video)

Manuscris de la Marea Moarta, descifrat de catre cercetatorii israelieni

Dupa o munca asiduua care a durat cateva zeci de ani, cercetatorii de la Universitatea din Haifa au descifrat unul dintre manuscrisele de la Marea Moarta.

Sulul, unul dintre ultimele manuscrise care au fost descoperite in perioada 1947 -1956, a fost scris de secta antica Yachad, un grup secret si izolat care a trait pe teritoriul Israelului in perioada sfarsitului celui de-al doilea Templu.

Cercetatorii au stabilit ca secta, putin cunoscuta, a practicat ceremoniale si ritualuri diferite de ceilalti evrei din acele timpuri. Unele dintre aceste practici ale sectei au ramas total necunoscute pana in zilele noastre.

Sulul descifrat contine referinte la calendarul de 364 de zile folosit de secta, spre deosebire de calendarul lunar folosit in practica religioasa evreiasca si in prezent.

De asemenea, se refera la festivalurile anuale ale recoltelor de vin si de masline, care nu mai sunt actuale in iudaism.

Cercetatorii lucreaza in prezent la descifrarea celui de-al doilea manuscris

Cele 900 de manuscrise, pergament si papirus, gasite intre 1947 si 1956 in grotele de la Qumran, sunt considerate una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din toate timpurile.

Acestea contin texte religioase in ebraica, aramaica si greaca, precum si cel mai Vechi Testament cunoscut.

Descoperiti in videoclipul urmator un mesaj fascinant din trecut, trimis de oameni care au trait cu circa 2000 de ani in urma!

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.