Ma rog pentru tine: 11 versete biblice care ne invata sa ne rugam asa cum a facut-o Isus

Ma rog pentru tine: 11 versete biblice care ne invata sa ne rugam asa cum a facut-o Isus


„Ma rog pentru tine.”

Este una dintre cele mai frecvente propozitii pe care crestinii le folosesc atunci cand un frate, un prieten sau un membru al familiei trece prin greutati.
„Ma rog pentru tine”, a devenit aproape un cliseu verbal la fel de obisnuit ca si intrebarea „Ce mai faci?”

Diferenta este insa ca ultima propozitie nu necesita niciun fel de actiune, in timp ce „ma rog pentru tine”, implica acest lucru. Se intampla insa deseori sa nu putem urma aceasta promisiune, deoarece nu avem cunostintele necesare despre modul in care trebuie sa ne rugam.

In calitatea noastra de credinciosi, este important sa invatam cum sa ne rugam, atat pentru binele nostru personal, cat si in numele semenilor si fratilor nostri.

Asadar, care este modelul nostru de unde ar trebui sa invatam si sa punem in practica aceste invataturi? Modelul este Isus, Domnul si Mantuitorul nostru, care se ruga Tatalui cu putere, credinta in orice imprejurare.

Iata 11 versete biblice care reflecta modul in care Mantuitorul nostru s-a rugat si care ne invata cum sa ne rugam, atat in activitatile noastre zilnice, cat si in greutatile care intervin in viata noastra:

1) Matei 6: 9-13

Iata, dar, cum trebuie sa va rugati: „Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!”

2) Marcu 1: 35

A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo.

3) Filipeni 4: 4-7

Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va! Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape. Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.

4) Romani 12: 12

Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune.

5) Luca 22: 41- 42

Apoi S-a departat de ei ca la o aruncatura de piatra, a ingenuncheat si a inceput sa Se roage, zicand: „Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta.”

6) 1 Ioan 5: 14

Indrazneala pe care o avem la El este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta.

7) Iacov 1: 5 – 6

Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.

8) 2 Cronici 7: 14

Daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara.

9) Efeseni 6: 18

Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii

10) Marcu 11: 24

De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.

11) Matei 6: 7

Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.